standov Опубліковано: 15 квітня Поділитись Опубліковано: 15 квітня Только что, ladevil сказал: У мене id 4, за рік комп показує середні витрати 25 квт на 100 давайте не маніпулювати, мова про літо, які "за рік". Адекватне літне споживання справної емашини без дрочі з кондеями чи еко-щмеко на дистанції це 16, ну хай 18. Якщо це місто то навіть меньше. 3 минуты назад, ladevil сказал: Станція будувалась для зарядки 4-5 авто, зараз не повний комплект авто)) Для пересічного користувача станції на 10-15 квт як раз хватить влітку на зарядку декілька авто. ми не обговорюємо вашу станцію, нікому думаю то не цікаво. питання топіку "куди діваєте надлишки", ви прийщли і почали розповідати якісь байки про магічні АКБ - математика "не б'ється", з'явилися 2 машини які наїзжають фантастичні дистанції в день - не допомогло, тепер машин вже 4-5. Зупиніться. Ваша система має шалені літні надлишки які ви ніяк не можете утилізувати. точка. Все інше, в контексті питання топіка не важливо. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ladevil Опубліковано: 15 квітня Поділитись Опубліковано: 15 квітня В 08.04.2025 в 14:56, standov сказал: скидаю в два кондеї. інвертор працює на батарею 14квтг щоб перевести споживання в нічний тариф, все що не влазить в батареї (а це фактично лише літо) скидаю в кондиціонери - 2шт канальніка десь біля 2квт утилізують легко Ось у вас тут тоже міфічні акумулятори. І багато ви двома кондерами можете утилізувати надлишків при генерації 200 квт на добу? тема утилізації не розкрита, точка. А я ж навожу реальний кейс з елекромобілями куди можна дівати кіловати для користі а не включати як у Вас один кондер на тепло а в іншій кімнаті на охолодження ;)) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 15 квітня Поділитись Опубліковано: 15 квітня 10 минут назад, ladevil сказал: Ось у вас тут тоже міфічні акумулятори. І багато ви двома кондерами можете утилізувати надлишків при генерації 200 квт на добу? тема утилізації не розкрита, точка. А я ж навожу реальний кейс з елекромобілями куди можна дівати кіловати для користі а не включати як у Вас один кондер на тепло а в іншій кімнаті на охолодження ;)) Тут такое дело, что как бы не правильно ставить вопрос, куда утилизировать/не утилизировать лишнюю энергию. Тут нужен изначально правильный подход к проектированию СЭС, дабы изначально не вкладываться в мертвые вложения, по типу 100500 квадратов полей, или АКБ на овер 9000 квт... У меня скромные 6.9 поле, АКБ 9.8 квт и ЗТ, все до копейки используется. Есть желание добавить до 12 квт поле, и увеличить отдачу, хоть на зарядку электрички (которой пока нет), хоть для облэнерго)) 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 15 квітня Поділитись Опубліковано: 15 квітня 50 минут назад, ladevil сказал: Ось у вас тут тоже міфічні акумулятори. І багато ви двома кондерами можете утилізувати надлишків при генерації 200 квт на добу? тема утилізації не розкрита, точка. А я ж навожу реальний кейс з елекромобілями куди можна дівати кіловати для користі а не включати як у Вас один кондер на тепло а в іншій кімнаті на охолодження ;)) Я написав скільки я можу утилізувати, я влітку 2ма кондеями утилізую від своєї системи енергію в ноль також заряджаю 15квтг акб. Бо я це рахував під свою модель споживання і не купав те що мені не потрібно. Ваша система абсолютно не збалансована і не має сенсу без ЗТ, якщо припустити що це в вас будинок на 1 сім'ю. Нема жодного фокуса лупануть шось на всі гроші, але варто спочатку подумати та порахувати особливо перед тим як подавати як якийсь рецепт назагал. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Телесистемы Опубліковано: 15 квітня Поділитись Опубліковано: 15 квітня как говорят мои друзья с электромобилями - обычно электрички большинство дней с утра до вечера вне дома, а заряжаются с вечера до утра, когда СП не производят ээнергию. А целесообразности увеличивать ради этого емкость батарей до 50Квтч и более - нету. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 15 квітня Поділитись Опубліковано: 15 квітня 5 минут назад, Телесистемы сказал: как говорят мои друзья с электромобилями - обычно электрички большинство дней с утра до вечера вне дома, а заряжаются с вечера до утра, когда СП не производят ээнергию. А целесообразности увеличивать ради этого емкость батарей до 50Квтч и более - нету. поки існує нічний тариф і він такий як є то сенсу жодного, що буде далі хз але капзатрати вони вже зараз і амортизація обладнання вже зараз. В мене акб 15 вистачає на те щоб вдень зарядити (десь від квітня до жовтня, тобто 2/3 сезону) і цього вистачає на живлення будинку вночі з двома невеличкими підзарядками вночі (+-5%) (з розрядом десь до 40%) звісно без підключення елктроплити, чайника (але з свч). Чисто теоретично якщо збільшити акб до 20 то буде гарантовано вистачати без підзарядок, але саме економічного сенсу в тому вже мінімум, бо кап-затрати кратно більше тих додаткових 5% економії. Поле 3.5квт в цей самий сезон, в сонячний день, заряджає (при власному споживанні будинку) від 40 до 100 десь до 2х дня, далі чистий надлишок, який нормально кушають 2 кондея але трошки далі в літо. Фактично зараз хочу добити поле до 5.5 але суто з розрахунку на хмарні дні та зиму, і розумію що додаткові 2квт я вже точно нікуди не діну (навіть якщо втулю ще 1 кондей - мені стільки холода не потрібно навіть в спеку), спробую гратися в бойлер, хоч і маючи газ сенсу в тому майже зеро. Що люди роблять з системами в 4 рази більше взагалі не уявляю (без ЗТ звісно). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nosatiy Опубліковано: 16 квітня Поділитись Опубліковано: 16 квітня пропонували асіки поставити? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Enot123h Опубліковано: 16 квітня Поділитись Опубліковано: 16 квітня (змінено) Можна гнати безкоштовний самогон з опавших фруктів та опилок. Потім ним розбавляти бензин. Можна і нормальний гнати, але куди його стільки. Дистиляція норм електрики жере, особливо якщо через колонну Змінено 17 квітня користувачем Enot123h 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
nosatiy Опубліковано: 17 квітня Поділитись Опубліковано: 17 квітня какой всё-таки правильный комменс я прочитал не помню где - упорный поиск решения проблем, которые сами себе и придумали 🙂 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 17 квітня Поділитись Опубліковано: 17 квітня (змінено) 11 хвилин тому, nosatiy сказав: упорный поиск решения проблем, которые сами себе и придумали Ну так все вірно! Типу, як "купив автомобіль, що може розвивати швидкість 250км/год, але немає куди дівати таку потужність. Що порадите: як використати всі можливості авто? Бо ж вклав ТАКІ гроші в покупку!!!" Змінено 17 квітня користувачем sanyas15 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 17 квітня Поділитись Опубліковано: 17 квітня бассейн ідеальна тема - надлишок якраз тоді, коли цей він потрібен Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 17 квітня Поділитись Опубліковано: 17 квітня 2 години тому, newbee2020 сказав: бассейн ідеальна тема Але для цього потрібно придбати чи побудувати сам басейн!.. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
standov Опубліковано: 17 квітня Поділитись Опубліковано: 17 квітня 3 часа назад, newbee2020 сказал: бассейн ідеальна тема - надлишок якраз тоді, коли цей він потрібен підземний! з сіллю! Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз