Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Хто куди діває надлишки сонячної енергії , коли нема можливості скидати в мережу.

Діма

Рекомендовані повідомлення

Только что, ladevil сказал:

У мене id 4, за рік комп показує середні витрати 25 квт на 100

давайте не маніпулювати, мова про літо, які "за рік". Адекватне літне споживання справної емашини без дрочі з кондеями чи еко-щмеко на дистанції це 16, ну хай 18. Якщо це місто то навіть меньше. 

3 минуты назад, ladevil сказал:

Станція  будувалась для зарядки 4-5 авто, зараз не повний комплект авто))

Для пересічного користувача станції на 10-15 квт як раз хватить влітку на зарядку декілька авто. 

ми не обговорюємо вашу станцію, нікому думаю то не цікаво. питання топіку "куди діваєте надлишки", ви прийщли і почали розповідати якісь байки про магічні АКБ - математика "не б'ється", з'явилися 2 машини які наїзжають фантастичні дистанції в день - не допомогло, тепер машин вже 4-5. Зупиніться. Ваша система має шалені літні надлишки які ви ніяк не можете утилізувати. точка. Все інше, в контексті питання топіка не важливо. 

• Лайк 2
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

В 08.04.2025 в 14:56, standov сказал:

скидаю в два кондеї. інвертор працює на батарею 14квтг щоб перевести споживання в нічний тариф, все що не влазить в батареї (а це фактично лише літо) скидаю в кондиціонери - 2шт канальніка десь біля 2квт утилізують легко

Ось у вас тут тоже міфічні акумулятори.

І багато ви двома кондерами можете утилізувати надлишків при генерації 200 квт на добу? тема утилізації не розкрита, точка.

А я ж навожу реальний кейс  з елекромобілями куди можна дівати кіловати для користі а не включати як у Вас один кондер на тепло а в іншій кімнаті на охолодження ;))

Посилання на коментар

10 минут назад, ladevil сказал:

І багато ви двома кондерами можете утилізувати надлишків при генерації 200 квт на добу? тема утилізації не розкрита, точка.

А я ж навожу реальний кейс  з елекромобілями куди можна дівати кіловати для користі а не включати як у Вас один кондер на тепло а в іншій кімнаті на охолодження ;))

Тут такое дело, что как бы не правильно ставить вопрос, куда утилизировать/не утилизировать лишнюю энергию.

Тут нужен изначально правильный подход к проектированию СЭС, дабы изначально не вкладываться в мертвые вложения, по типу 100500 квадратов полей, или АКБ на овер 9000 квт...

У меня скромные 6.9 поле, АКБ 9.8 квт и ЗТ, все до копейки используется.

Есть желание добавить до 12 квт поле, и увеличить отдачу, хоть на зарядку электрички (которой пока нет), хоть для облэнерго))

• Лайк 2
Посилання на коментар

50 минут назад, ladevil сказал:

Я написав скільки я можу утилізувати, я влітку 2ма кондеями утилізую від своєї системи енергію в ноль також заряджаю 15квтг акб. Бо я це рахував під свою модель споживання і не купав те що мені не потрібно. Ваша система абсолютно не збалансована і не має сенсу без ЗТ, якщо припустити що це в вас будинок на 1 сім'ю. Нема жодного фокуса лупануть шось на всі гроші, але варто спочатку подумати та порахувати особливо перед тим як подавати як якийсь рецепт назагал.

• Лайк 1
Посилання на коментар

как говорят мои друзья с электромобилями - обычно электрички большинство дней с утра до вечера вне дома, а заряжаются с вечера до утра, когда СП не производят ээнергию. А целесообразности увеличивать ради этого емкость батарей до 50Квтч и более - нету.

• Лайк 2
Посилання на коментар

5 минут назад, Телесистемы сказал:

как говорят мои друзья с электромобилями - обычно электрички большинство дней с утра до вечера вне дома, а заряжаются с вечера до утра, когда СП не производят ээнергию. А целесообразности увеличивать ради этого емкость батарей до 50Квтч и более - нету.

поки існує нічний тариф і він такий як є то сенсу жодного, що буде далі хз але капзатрати вони вже зараз і амортизація обладнання вже зараз.

В мене акб 15 вистачає на те щоб вдень зарядити (десь від квітня до жовтня, тобто 2/3 сезону) і цього вистачає на живлення будинку вночі з двома невеличкими підзарядками вночі (+-5%) (з розрядом десь до 40%) звісно без підключення елктроплити, чайника (але з свч).

Чисто теоретично якщо збільшити акб до 20 то буде гарантовано вистачати без підзарядок, але саме економічного сенсу в тому вже мінімум, бо кап-затрати кратно більше тих додаткових 5% економії. Поле 3.5квт в цей самий сезон, в сонячний день, заряджає (при власному споживанні будинку) від 40 до 100 десь до 2х дня, далі чистий надлишок, який нормально кушають 2 кондея але трошки далі в літо. Фактично зараз хочу добити поле до 5.5 але суто з розрахунку на хмарні дні та зиму, і розумію що додаткові 2квт я вже точно нікуди не діну (навіть якщо втулю ще 1 кондей - мені стільки холода не потрібно навіть в спеку), спробую гратися в бойлер, хоч і маючи газ сенсу в тому майже зеро.

Що люди роблять з системами в 4 рази більше взагалі не уявляю (без ЗТ звісно).

Посилання на коментар

Можна гнати безкоштовний самогон з опавших фруктів та опилок. Потім ним розбавляти бензин. Можна і нормальний гнати, але куди його стільки. Дистиляція норм електрики жере, особливо якщо через колонну

Змінено користувачем Enot123h
  • Лайк 1
Посилання на коментар

какой всё-таки правильный комменс я прочитал не помню где - упорный поиск решения проблем, которые сами себе и придумали 🙂

Посилання на коментар

11 хвилин тому, nosatiy сказав:

упорный поиск решения проблем, которые сами себе и придумали

Ну так все вірно!
Типу, як "купив автомобіль, що може розвивати швидкість 250км/год, але немає куди дівати таку потужність. Що порадите: як використати всі можливості авто? Бо ж вклав ТАКІ гроші в покупку!!!"

Змінено користувачем sanyas15
Посилання на коментар

2 години тому, newbee2020 сказав:

бассейн ідеальна тема

Але для цього потрібно придбати чи побудувати сам басейн!..

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

3 часа назад, newbee2020 сказал:

бассейн ідеальна тема - надлишок якраз тоді, коли цей він потрібен

підземний! з сіллю!

Посилання на коментар

• 2 місяці потому...
39 хвилин тому, Слободарий сказав:

та пекти хліб.

На початку повномасштабки, генерації в 300Вт  було достатньо, щоб працювала хлібопічка та розетки. Тож пекти хліб не допоможе утилізувати надлишки. 

Цікаво, якщо приймається рішення ставити СЕС, як би там не було з падінням цін на панелі, невже не прораховуєте споживання, щоб не купляти зайве? І чому одночасно з установкою СЕС, знаючи, що буде зайва генерація, не оформлювати ЗТ? Питаю, бо в темах про СЕС постійно читаю про окупність. Виходить якесь перекособочення. З одного боку та в першу чергу питання про окупність; з іншого- надлишки.Я про окупність не думала, коли ставили СЕС, бо для мене це було про комфорт. Але виходить так, що в моєму випадку було зроблено розрахунок на раціональність і вкладених грошей, і використання СЕС. І ЗТ оформлювався одночасно. Тож читаю тему і не можу зрозуміти, якщо стільки уваги окупності, звідки з'являються питання про надлишки? Мова не про похибку на незначні надлишки, а про такі, як читаю в темі.

Про випадки, коли об'єктивно не можна оформити ЗТ, нема мови. 

Посилання на коментар

1 година тому, allanek сказав:

Цікаво, якщо приймається рішення ставити СЕС, як би там не було з падінням цін на панелі, невже не прораховуєте споживання, щоб не купляти зайве?

Ну це в принципі неможливо. Якщо мова йде про споживання то розраховувати треба на похмуру погоду весна-осінь. Взимку всеодно гарантій ніяких. З такими розрахунками електроенергія буде завжди, але влітку будуть залишки. Якщо рахувати на літо, то електроенергія буде тільки влітку.

Посилання на коментар

2 хвилини тому, k-master сказав:

З такими розрахунками електроенергія буде завжди, але влітку будуть залишки

Залишки чи нереалізована можливість отримати більше?

Бо у мене панелі видають стільки скільки споживає будинок. 

Тобто, якщо зараз потреба у 300вт то панелі стільки ж і дають, вмикаєш кавоварку і на табло від панелі одразу зростає до 2000вт

• Лайк 2
Посилання на коментар

3 хвилини тому, Фрай сказав:

Залишки чи нереалізована можливість отримати більше?

Бо у мене панелі видають стільки скільки споживає будинок. 

Тобто, якщо зараз потреба у 300вт то панелі стільки ж і дають, вмикаєш кавоварку і на табло від панелі одразу зростає до 2000вт

Ну називати це можна як завгодно, але так - правильніше мабуть недоотримана але можлива генерація.

• Лайк 1
Посилання на коментар

І тут у мене виникає питання, якщо я не користуюсь зт то ресурс моїх панелей також зберігається у часі чи без різниці?

(за інвертор так само цікаво)

Змінено користувачем Фрай
Посилання на коментар

21 хвилину тому, k-master сказав:

Ну це в принципі неможливо

Якби я не оформлювала ЗТ, я б ставила СЕС на 5кВт, а не на 10кВт . Про похибку я казала

1 годину тому, allanek сказав:

Мова не про похибку на незначні надлишки, а про такі, як читаю в темі.

Мова про надлишки від надмірної зайвої кількості панелей. Навіщо їх ставити, якщо не буде ЗТ, а потім розмовляти про якусь окупність СЕС? Я про це питала. Те, що влітку є надлишки, я добре знаю, бо ЗТ був. І те, що вирахувати точну кількість неможливо, теж зрозуміло.

Посилання на коментар

15 хвилин тому, allanek сказав:

Якби я не оформлювала ЗТ, я б ставила СЕС на 5кВт, а не на 10кВт . Про похибку я казала

Мова про надлишки від надмірної зайвої кількості панелей. Навіщо їх ставити, якщо не буде ЗТ, а потім розмовляти про якусь окупність СЕС? Я про це питала. Те, що влітку є надлишки, я добре знаю, бо ЗТ був. І те, що вирахувати точну кількість неможливо, теж зрозуміло.

Якщо б я поставив СЕС на 5 кВт то в мене б восені було по 100-200 Вт генерації що менше споживання будинку, а так хоч 500 є що в принципі дозволяє виходити в нуль протягом дня. 

Посилання на коментар

1 година тому, Фрай сказав:

І тут у мене виникає питання, якщо я не користуюсь зт то ресурс моїх панелей також зберігається у часі чи без різниці?

(за інвертор так само)

При помірному використанні ресурс інвертора і ФЕМ буде більшим. Воно якось зветься типу деградація напівпровідників в залежності від температури і термомеханічні процеси у електротехніці.

Посилання на коментар

1 хвилину тому, yur43 сказав:

При помірному використанні ресурс інвертора і ФЕМ буде більшим

Я також більше схиляюсь до такої думки, але чи зустрічав хто якісь висновки фахівців?

Бо за акуми мені кажуть протилежне, мовляв якщо будуть простоювати то деградують швидше.

Посилання на коментар

35 хвилин тому, k-master сказав:

Якщо б я поставив СЕС на 5 кВт то в мене б восені було по 100-200 Вт генерації що менше споживання будинку, а так хоч 500 є що в принципі дозволяє виходити в нуль протягом дня. 

В нас різні регіони. В моїх умовах, якби я керувалась принципом раціональної доцільності ( без ЗТ), мені б вистачило 5кВт.  Ось це і є те, про що я питала - навіщо?

В Одеському пегіоні зовсім інший розклад по генерації. Колись ми порівнювали, що маєте ви восени і що на Київщині.

До речі, в Ірини1969, наскільки знаю, СЕС 5кВт, ЗТ відсутній. Іра, чи достатньо тобі 5кВт і чи маєш надмірні надлишки? 

Посилання на коментар

1 час назад, allanek сказал:

чи достатньо тобі 5кВт

Если дома ничего не работает (плита, бойлер и пр) то лишних будут 80% энергии.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...