Слободарий Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому (змінено) Доброго дня, шановна спільното! Маю в користуванні інвертор і кілька батарей. Все, начебто, якісне. Інвертор Дейе, Батареї з інверторними БМС ДжейКей. Все працює. Для подовження життя батареям заряд обмежувався близько 80% Коли трапились довготривалі відключення - вилізла проблема - при зниженні заряду в кінці він може швидко впасти до нуля. Іноді з 5% а іноді з 30%. Сподівався, що БМС з часом накопичить статистику, обчислить поправочні коефіцієнти і з часом проблема зникне. Але не сталося. Думаю, я не один маю таке питання. Як його вирішити найбільш раціонально? Знаю, що щоденне запаковування 100% проблему вирішує, але вкорочує віку акумуляторам. Думаю, що якщо щотижня заряжати до 100% то помилка не буде встигати накопичуватися, але штатні планувальники в Дейе не мають такої опції. Читав в соцмережах, що люди переводять інвертори на роботу з батареєю по напрузі. Але ж це крок назад. Чи користується хтось таким варіантом? І здається, при роботі по напрузі є можливість у вигляді "вирівнювального циклу" влаштовувати 100% заряд з бажаною періодичністю і тривалістю. Чи робить хтось так? Які результати? Змінено 14 годин тому користувачем Слободарий 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 1 година тому, Слободарий сказав: Для подовження життя батареям заряд обмежувався близько 80% Це і є причиною. 1 година тому, Слободарий сказав: щоденне запаковування 100% проблему вирішує, але вкорочує віку акумуляторам. На скільки? 70 soh настане через 6-7 років, а не через 7-8? Заряджаю щодня до 100. Soh акума, якому 2+років, 98% (650 циклів). Забийте на той "вік" акумів. Купивши їх Ви вже витратили дофіга, то скільки гривень плануєте зекономити через 8 років? 4 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому Стоїть Сансинк-івська оригінальна АКБ. Третій рік пакую до 100% Все ще SOH 100% показує. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 19 хвилин тому, porterlv сказав: Стоїть Сансинк-івська оригінальна АКБ. Третій рік пакую до 100% Все ще SOH 100% показує. JK наприклад рахує SOH по відміткам 100% і 0%. Хто на нулю не бував, той SOH не побачить. 1 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому О, сєкта свідків не заряджай АКБ до 100% 4 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому (змінено) 4 години тому, МакДо сказав: О, сєкта свідків не заряджай АКБ до 100% Для сєкти в JK збільшили таймер RFV до 25 годин. Якщо сьогодні вже балансували/калібрували, то по суті комірки заряджаються тільки до RFV - безпечний рівень, умовно 99%. Коли таймер порахує, дозволить знову рівень RCV. А Luxpower ввели свій таймер, я пробував - 100 днів приймає, 300 вже ні. Таймер сам обнуляється, правда не на 100% а на 97%, чучуть через ж. Коли спрацьовує, вмикає примусово заряд до 100%. ... Яд, шонетак? Є ємність батареї, є обчислена ємність від 100 до 0%. Ділимо обчислену на вказану в налаштуваннях, якщо співпали то SOH=100%, і варіації. Правда отой повзучий SOC вносить свої корективи.. Змінено 7 годин тому користувачем yur43 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 8 годин тому, yur43 сказав: JK наприклад рахує SOH по відміткам 100% і 0%. Хто на нулю не бував, той SOH не побачить. Який саме JK? Їх жеж теж є кілька версій апаратних, не кажучи про версії прошивки. В мене, наприклад деякий час (рік чи два, не пам'ятаю) батарея була 100%. Останнім часом вона заряджається до 100, а потім стає 99% і так тримається. Куди воно діває той один відсоток невідомо. Але поки батарея віддає 7-8 квтгод і каже що залишилось ще 30% мені якось пофіг. Менше ніж 23% я ніколи не бачив. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 48 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 48 хвилин тому (змінено) 7 годин тому, yur43 сказав: Яд, шонетак? Перепрошую, то всьо нєрви)) Але я не згодний з оцим 12 годин тому, yur43 сказав: Хто на нулю не бував, той SOH не побачить. Чи є якісь евіденси? Я не слідкував, але мені так здається, що СОЧ рахується з Агодин і ємності заданої, не зважаючи чи досягнуто 0 чи 100 відсотків. А дріфт через те, що БМС не досить чутлива до низьких значень струму Змінено 43 хвилини тому користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз