Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Питання з електрики, що не потребують окремої теми

sanykrimea

Рекомендовані повідомлення

Сделать можно почти что угодно  ( ДИОДЫ ТУТ НЕ ПРИ ЧЕМ ЭТО НЕ ПОСТОЯННЫЙ ТОК. )  НО....не проще ли в щиток поставить ручной переключатель ввода резерва  ? Если это невозможно ,то лучше вообще забыть о вилка-вилка. 

• Лайк 3
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 година тому, Made in USSR сказав:

НО....не проще ли в щиток поставить ручной переключатель ввода резерва  ?

Не проще, тем более, що питання стоїть інакше і порада має бути відповідна.

Тобто, запитали за автоматично?

1 година тому, Pazan сказав:

зробити якийсь варіант із контакторами і т.д., щоб у випадку подачі напруги кабель автоматично розмикався чи блокувався.

То і відповідь має бути така - Автоматичний вимикач

При відключенні основного джерела живлення пристрій автоматично переходить на резервне джерело живлення. Після відновлення основного джерела живлення, пристрій знову автоматично переключиться на нього.
Якщо обидва джерела живлення вимкнуті, то пристрій не буде функціонувати до тих пір, поки хоча б одне з джерел не буде увімкнено. Після увімкнення одного з джерел, пристрій автоматично підключається до нього.
За необхідності можна в ручному режимі обрати напрям джерела живлення за допомогою відповідного перемикача

Особисто я коли шукав якийсь «запобіжник» по принципу роботи діода то інших варіантів і досі не надибав. ((

Посилання на коментар

2 часа назад, Фрай сказал:

Не проще, тем более, що питання стоїть інакше і порада має бути відповідна.

Простіше і правильніше. Так хоч можно керувати приладом, який для резервного живлення не дуже призначений(квартир, будинків і т.д)

Посилання на коментар

Та то я пошуткував, а смайлик не поставив. )

Коли роблять штепсель&штепсель і не власноручно то за перемикач вводу живлення можна не питати, тим паче за автоперемикач.

Але при цьому мені самому також цікаво, невже ж досі немає такої приблуди і я шукав і десь тут навіть запитував колись, 

після запуску сес питання відпало автоматично і навіть задорого куплений ЕТІ-перемикач третій рік валяється у шухляді.

Сусід спить довго, а потім допізна у телевізорі, з генератором, деренчить так, що капець, за включенням не слідкує тому доводиться сповіщати, що вже є мережа.

А от якби сигналізатор!!! Та щоб почав сповіщати з гучністю у 112 ДБ. То я б тоді точно вже не витримав.

Змінено користувачем Фрай
Посилання на коментар

3 години тому, Фрай сказав:

А от якби сигналізатор!!!

Я зробив по прикладу @mib: інформування всіх сусідів телеграм ботом. Але для того потрібен home assistant. Бо так само задовбали генератори, коли мережа давно зʼявилася.

• Лайк 2
Посилання на коментар

6 минут назад, МакДо сказал:

задовбали генератори

Ну они не вечные, как и топливо не бесконечно. Всему свое время 

Спойлер

Нам всім пи..да© 😁

• Дізлайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...