DimaF Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 11 минут назад, yurriy сказал: А на який ляд тоді тримати 12 кВт інвертор зі струмом розряду 100А? Чи це про сферичного коня у вакуумі? Не понял, причем здесь 12 квт и 100А? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 15 часов назад, DimaF сказал: А как насчет инвертора 12 квт, и батарейки в 5 !?) Це ж ваші фантазії? Чи реальний комплект? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 1 минуту назад, yurriy сказал: Це ж ваші фантазії? Чи реальний комплект? Это был мой старт в 2024 году. Потом докупил еще одну пилотку, итого сейчас 10 квт. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 15 минут назад, DimaF сказал: Это был мой старт в 2024 году. Потом докупил еще одну пилотку, итого сейчас 10 квт. Ок. І збільшувати батарею не плануєте? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 2 минуты назад, yurriy сказал: Ок. І збільшувати батарею не плануєте? Да есть мысли, хотя эту зиму прошел с электричеством, было пару тревожных дней, но пронесло. У меня в гараже оно стоит, и 3-ю батарею уже надо думать где ее ставить. Если решусь, то продам пилотки и куплю одну вертикальную на 12-16 квт. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 10 минут назад, DimaF сказал: Да есть мысли, хотя эту зиму прошел с электричеством, было пару тревожных дней, но пронесло. У меня в гараже оно стоит, и 3-ю батарею уже надо думать где ее ставить. Если решусь, то продам пилотки и куплю одну вертикальную на 12-16 квт. Я видихнув тільки після четвертої 6-кВт батареї. Зараз 24 кВт*год вистачає на повноцінне життя будинку без обмежень. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 12 минут назад, DimaF сказал: продам пилотки и куплю одну вертикальную на 12-16 квт. До речі, на минулому тижні підключав 10 кВт NKON до 6-ки Deye. Повна сумісність по протоколу Pylontech. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 14 минут назад, yurriy сказал: Я видихнув тільки після четвертої 6-кВт батареї. Зараз 24 кВт*год вистачає на повноцінне життя будинку без обмежень. Ну мне больше 15 точно не нужно, а пока и 10 хватает, с оговорками) У меня панели на юг, и даже дохлая генерация в ноябре-декабре дает 200-300 ват, что почти покрывает пассивное потребление дома. Ну и газ у меня. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 22 хвилини тому, DimaF сказав: Ну мне больше 15 точно не нужно, а пока и 10 хватает, с оговорками) У меня панели на юг, и даже дохлая генерация в ноябре-декабре дает 200-300 ват, что почти покрывает пассивное потребление дома. Ну и газ у меня. От саме та сітуація за шо я казав, тобто споживання незначне, але більший інвертор з массивним полем та достатнья батарея, ліміт розрядк на BMS і все живе щасливо: 17 годин тому, vbb сказав: 1. маєте порахувати ваше споживання - усереднене та пікове (максимальне) або те що вкрай необхідне плануєте живити - з цього буде зрозуміло мінімум інвертора 2. як довго розраховуєте живитися з батарей на усередненій потужності споживання - це буде мінімальна ємність вашої батареї 3. взимку похмурий день маєте грубо 5% з вашого масиву сонячних панелів впродовж 4 годин... тут або збільшувати поле - яке тягне за собою збільшення інвертора або ємність батарей щоб дожити до наступного відносно сонячного дня. Або підзарядитися генератором. якось так - для початку. далі вже деталізація ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) у мене 13 квт батарейка. але буду добавляти ще стільки ж. по перше . бувають періоди з поганою генерацією, коли енергії не вистачае для покриття споживанн будинку. при цьому в період гарної генерації вся енергія не утилізується. і ще є електричка, котру хочеться заряджати від сес. але звичайно електричка в пік генерації далеко від зарядки. наявної батарейки не вистачає для цього. при цьому генерації достатньо з запасом. Змінено 5 годин тому користувачем Александр Аврамчук Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) Зі схожим споживанням по 280-300 кВт*год в місяць також думав що брати. Під час вимкнень сидів на інверторному генераторі і запускав його доволі часто, бувало до 00:00 працював, бо треба було світла, так як робота з дому. Хоча і вимкнень не було дуже багато, але навіть графіки на 2 тижні то вже не комфорт. Як результат прийшов до висновку що інвертор без панелей то без толку, аналогічно як і 5 кВт*год батарейка, бо прийдетсья все рівно обмежуватися в користуванні. А нащо це робити, вкладаючи немалу суму в обладнання, якщо те саме можна мати з генератором який в наявності. Визначився що буде Дея 6 кВт, в один ранок з просоння замовив на нконі 280 комірки і буде 14.4 кВт*год батарейка. По панелях також довго думав, рахував. Брати 3 кВт панелей ніби ні туди, ні сюди, на пів року стане, а пів року толку з них буде мало. Тому орієнтувався на максимум на один стрінг, вийшло 8 шт 625 панелей, тобто рівно 5 кВт. Щоб довго не думати запитав в ШІ розрахунок різних сценаріїв. Для прикладу 15 днів будуть вимкнення, 15 без, і вимкнення по 12 годин. Сценарій / Витрати на місяць / Примітка 1. Тільки мережа / 970 грн / 12 годин без світла // Хоча це суха сума, бо в реальності рахунок за е/е такий, ніби світло було всю добу. 2. Мережа + генератор / 3300 грн / 6 годин без світла // При умові роботи генератора тільки половину часу, тобто 6 год. 3. Інвертор + Батарея / 1600 грн / Світло 24/7 // Додаткові витрати на заряжання батареї, плюс власне споживання інвертора. 4. Інвертор + Батарея + Панелі / Світло 24/7 // Теоретично споживання з мережі нульове. Цифри звісно не супер точні і не враховують всіх можливих факторів, але більш-менш показують загальну картину. Якщо без панелей, то ви будете за світло платити ще більше, ніж взагалі сидіти без інвертора. Звісно не кожен місяць така ситуація, що вимикають е/е, але з іншого боку нащо тоді ставити інвертор і батарею, якщо рахунок за е/е не зменшиться, а наоборот зросте трохи. За умов коли не вимикають е/е додається тільки власне споживання інвертора, коли почнуть вимикати е/е, то затрати зростуть на заряжання батареї. Якось так. Змінено 38 хвилин тому користувачем TaurosRMK Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 59 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 59 хвилин тому 4 години тому, Александр Аврамчук сказав: у мене 13 квт батарейка. але буду добавляти ще стільки ж. по перше . бувають періоди з поганою генерацією, коли енергії не вистачае для покриття споживанн будинку. при цьому в період гарної генерації вся енергія не утилізується. і ще є електричка, котру хочеться заряджати від сес. але звичайно електричка в пік генерації далеко від зарядки. наявної батарейки не вистачає для цього. при цьому генерації достатньо з запасом. Як заряджати ту батарейку в період поганої генерації? Період поганої генерації в мене це тиждень, коли кожного дня виробляється по пару квт год. Мати на цей період батарейку на мій погляд нерозумно, простіше генератор. Бо такий період буває 1-2 рази на рік. 11 годин тому, yurriy сказав: А на який ляд тоді тримати 12 кВт інвертор зі струмом розряду 100А? Чи це про сферичного коня у вакуумі? Ну от в мене обмеження на розряд менше 100А і мені повністю вистачає. При наявності сонця обмежень нема, при блекауті ввечорі обмеження теоретично існують. Але іноді коли вже почали готувати то не будеш кидати і тоді електроплита далі працює, іноді навіть духовка і ніколи блекаута через перевищення струму батарейки не було. Навіщо інвертор на 12 кВт - в мене йде мова про 3 фази і по факту я маю 3 інвертора по 4 кВт. При однофазному підключення мені б на 6 вистачило. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз