DimaF Опубліковано: 15 годин тому Поділитись Опубліковано: 15 годин тому 11 минут назад, yurriy сказал: А на який ляд тоді тримати 12 кВт інвертор зі струмом розряду 100А? Чи це про сферичного коня у вакуумі? Не понял, причем здесь 12 квт и 100А? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 15 часов назад, DimaF сказал: А как насчет инвертора 12 квт, и батарейки в 5 !?) Це ж ваші фантазії? Чи реальний комплект? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 1 минуту назад, yurriy сказал: Це ж ваші фантазії? Чи реальний комплект? Это был мой старт в 2024 году. Потом докупил еще одну пилотку, итого сейчас 10 квт. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 15 минут назад, DimaF сказал: Это был мой старт в 2024 году. Потом докупил еще одну пилотку, итого сейчас 10 квт. Ок. І збільшувати батарею не плануєте? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 2 минуты назад, yurriy сказал: Ок. І збільшувати батарею не плануєте? Да есть мысли, хотя эту зиму прошел с электричеством, было пару тревожных дней, но пронесло. У меня в гараже оно стоит, и 3-ю батарею уже надо думать где ее ставить. Если решусь, то продам пилотки и куплю одну вертикальную на 12-16 квт. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 10 минут назад, DimaF сказал: Да есть мысли, хотя эту зиму прошел с электричеством, было пару тревожных дней, но пронесло. У меня в гараже оно стоит, и 3-ю батарею уже надо думать где ее ставить. Если решусь, то продам пилотки и куплю одну вертикальную на 12-16 квт. Я видихнув тільки після четвертої 6-кВт батареї. Зараз 24 кВт*год вистачає на повноцінне життя будинку без обмежень. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 12 минут назад, DimaF сказал: продам пилотки и куплю одну вертикальную на 12-16 квт. До речі, на минулому тижні підключав 10 кВт NKON до 6-ки Deye. Повна сумісність по протоколу Pylontech. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 14 минут назад, yurriy сказал: Я видихнув тільки після четвертої 6-кВт батареї. Зараз 24 кВт*год вистачає на повноцінне життя будинку без обмежень. Ну мне больше 15 точно не нужно, а пока и 10 хватает, с оговорками) У меня панели на юг, и даже дохлая генерация в ноябре-декабре дает 200-300 ват, что почти покрывает пассивное потребление дома. Ну и газ у меня. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 22 хвилини тому, DimaF сказав: Ну мне больше 15 точно не нужно, а пока и 10 хватает, с оговорками) У меня панели на юг, и даже дохлая генерация в ноябре-декабре дает 200-300 ват, что почти покрывает пассивное потребление дома. Ну и газ у меня. От саме та сітуація за шо я казав, тобто споживання незначне, але більший інвертор з массивним полем та достатнья батарея, ліміт розрядк на BMS і все живе щасливо: 17 годин тому, vbb сказав: 1. маєте порахувати ваше споживання - усереднене та пікове (максимальне) або те що вкрай необхідне плануєте живити - з цього буде зрозуміло мінімум інвертора 2. як довго розраховуєте живитися з батарей на усередненій потужності споживання - це буде мінімальна ємність вашої батареї 3. взимку похмурий день маєте грубо 5% з вашого масиву сонячних панелів впродовж 4 годин... тут або збільшувати поле - яке тягне за собою збільшення інвертора або ємність батарей щоб дожити до наступного відносно сонячного дня. Або підзарядитися генератором. якось так - для початку. далі вже деталізація ) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому (змінено) у мене 13 квт батарейка. але буду добавляти ще стільки ж. по перше . бувають періоди з поганою генерацією, коли енергії не вистачае для покриття споживанн будинку. при цьому в період гарної генерації вся енергія не утилізується. і ще є електричка, котру хочеться заряджати від сес. але звичайно електричка в пік генерації далеко від зарядки. наявної батарейки не вистачає для цього. при цьому генерації достатньо з запасом. Змінено 8 годин тому користувачем Александр Аврамчук Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) Зі схожим споживанням по 280-300 кВт*год в місяць також думав що брати. Під час вимкнень сидів на інверторному генераторі і запускав його доволі часто, бувало до 00:00 працював, бо треба було світла, так як робота з дому. Хоча і вимкнень не було дуже багато, але навіть графіки на 2 тижні то вже не комфорт. Як результат прийшов до висновку що інвертор без панелей то без толку, аналогічно як і 5 кВт*год батарейка, бо прийдетсья все рівно обмежуватися в користуванні. А нащо це робити, вкладаючи немалу суму в обладнання, якщо те саме можна мати з генератором який в наявності. Визначився що буде Дея 6 кВт, в один ранок з просоння замовив на нконі 280 комірки і буде 14.4 кВт*год батарейка. По панелях також довго думав, рахував. Брати 3 кВт панелей ніби ні туди, ні сюди, на пів року стане, а пів року толку з них буде мало. Тому орієнтувався на максимум на один стрінг, вийшло 8 шт 625 панелей, тобто рівно 5 кВт. Щоб довго не думати запитав в ШІ розрахунок різних сценаріїв. Для прикладу 15 днів будуть вимкнення, 15 без, і вимкнення по 12 годин. Сценарій / Витрати на місяць / Примітка 1. Тільки мережа / 970 грн / 12 годин без світла // Хоча це суха сума, бо в реальності рахунок за е/е такий, ніби світло було всю добу. 2. Мережа + генератор / 3300 грн / 6 годин без світла // При умові роботи генератора тільки половину часу, тобто 6 год. 3. Інвертор + Батарея / 1600 грн / Світло 24/7 // Додаткові витрати на заряжання батареї, плюс власне споживання інвертора. 4. Інвертор + Батарея + Панелі / Світло 24/7 // Теоретично споживання з мережі нульове. Цифри звісно не супер точні і не враховують всіх можливих факторів, але більш-менш показують загальну картину. Якщо без панелей, то ви будете за світло платити ще більше, ніж взагалі сидіти без інвертора. Звісно не кожен місяць така ситуація, що вимикають е/е, але з іншого боку нащо тоді ставити інвертор і батарею, якщо рахунок за е/е не зменшиться, а наоборот зросте трохи. За умов коли не вимикають е/е додається тільки власне споживання інвертора, коли почнуть вимикати е/е, то затрати зростуть на заряжання батареї. Якось так. Змінено 3 години тому користувачем TaurosRMK 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 4 години тому, Александр Аврамчук сказав: у мене 13 квт батарейка. але буду добавляти ще стільки ж. по перше . бувають періоди з поганою генерацією, коли енергії не вистачае для покриття споживанн будинку. при цьому в період гарної генерації вся енергія не утилізується. і ще є електричка, котру хочеться заряджати від сес. але звичайно електричка в пік генерації далеко від зарядки. наявної батарейки не вистачає для цього. при цьому генерації достатньо з запасом. Як заряджати ту батарейку в період поганої генерації? Період поганої генерації в мене це тиждень, коли кожного дня виробляється по пару квт год. Мати на цей період батарейку на мій погляд нерозумно, простіше генератор. Бо такий період буває 1-2 рази на рік. 11 годин тому, yurriy сказав: А на який ляд тоді тримати 12 кВт інвертор зі струмом розряду 100А? Чи це про сферичного коня у вакуумі? Ну от в мене обмеження на розряд менше 100А і мені повністю вистачає. При наявності сонця обмежень нема, при блекауті ввечорі обмеження теоретично існують. Але іноді коли вже почали готувати то не будеш кидати і тоді електроплита далі працює, іноді навіть духовка і ніколи блекаута через перевищення струму батарейки не було. Навіщо інвертор на 12 кВт - в мене йде мова про 3 фази і по факту я маю 3 інвертора по 4 кВт. При однофазному підключення мені б на 6 вистачило. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vbb Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 1 годину тому, k-master сказав: Як заряджати ту батарейку в період поганої генерації? Період поганої генерації в мене це тиждень, коли кожного дня виробляється по пару квт год. Мати на цей період батарейку на мій погляд нерозумно, простіше генератор. ну тут таке ... згоден, з нотатками )))) от наприклад, нижче мої дані за грудень 2024, як на мене то самий поганий по генерації. 5кВт інвертор 6,5 кВт панелів, відключень майже не було якщо взяти вдвічі більший інвертор та вдвічі більше поле, оптимизувати споживання скажімо до 10кВт*г в день, то можна вийти на 2/3 десь 3/4 покриття споживання. тож за повною відсутністю мережі, припустимо, 15кВт*г батарея дозволить зараджати генератором раз на 3-4 дні, 20кВт*г вже 4-5 днів. 1 годину тому, k-master сказав: Навіщо інвертор на 12 кВт - в мене йде мова про 3 фази і по факту я маю 3 інвертора по 4 кВт. При однофазному підключення мені б на 6 вистачило. так, це також вагомий аргумент за збільшений інвертор - 3 фази. коли споживання не потребує повної потужності за режимом роботи з батареї. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз