beavis Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 2 хвилини тому, Andrei1 сказав: Схема підключення - хто їх малює, щоб ДТЕК прийняв. Якщо Ви все ж збираєтесь вішати ЗТ на свої 5квт, то питайте в ДТЕК який інвертор максимально можна. Бо може вам і скажуть інвертор на 5 квт 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrei1 Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 3 минуты назад, beavis сказал: Якщо Ви все ж збираєтесь вішати ЗТ на свої 5квт, то питайте в ДТЕК який інвертор максимально можна. Бо може вам і скажуть інвертор на 5 квт То я ж у них можу підняти виділену потужність до 6? Я їм вже написав, чекаю на відповідь. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 3 минуты назад, beavis сказал: Якщо Ви все ж збираєтесь вішати ЗТ на свої 5квт, то питайте в ДТЕК який інвертор максимально можна. Бо може вам і скажуть інвертор на 5 квт А тоді вже повернемось до трифазного вводу, бо взимку 5-10кВт на одну фазу... До речі, @Andrei1, що сусід каже про напругу взимку ? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 6 хвилин тому, Andrei1 сказав: То я ж у них можу підняти виділену потужність до 6? Я їм вже написав, чекаю на відповідь. я собі піднімав потужність через бігунка - більше 2 місяців. І це на одну фазу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrei1 Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 1 минуту назад, 90BCO сказал: що сусід каже про напругу взимку ? Нічого не каже, бо він лиш цієї весни поклав СЕС, то у нього 3 фази, 10 КвТ потужності заведено, ота дея що я писав, два поля панелей загально наче на 12 чи 14 КвТ номінально, два стрінги, більше не знаю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 14 хвилин тому, Andrei1 сказав: Де купувати, бо продавців багато і ціни різні - он щойно подивився. Плюс під ЗТ треба ж сертифікати Сертифікати є в інтернеті у вільному доступі. Купувати де хочете. З надійних з норм ціною наприклад комтрейдинг, або з нідерландів з нкон 15 хвилин тому, Andrei1 сказав: Захисний щиток бажано в зборі, під характеристики інвертора і поля. То не складно знайти як готовий виріб 16 хвилин тому, Andrei1 сказав: Схема підключення - хто їх малює, щоб ДТЕК прийняв. Мені в ДТЕК видали ксерокопію схеми, де ручкою потрібно повписувати номінали. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 14 хвилин тому, beavis сказав: Якщо Ви все ж збираєтесь вішати ЗТ на свої 5квт, то питайте в ДТЕК який інвертор максимально можна. Бо може вам і скажуть інвертор на 5 квт Без бігунка в мене вийшло швидше) 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 2 хвилини тому, МакДо сказав: Без бігунка в мене вийшло швидше) ну то залежить від конкретного ДТЕК) наш без бігунка раніше роками болти забивав 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrei1 Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 3 минуты назад, МакДо сказал: То не складно знайти як готовий виріб То може когось порадите хто їх робить? 5 минут назад, МакДо сказал: Мені в ДТЕК видали ксерокопію схеми, де ручкою потрібно повписувати номінали. Добре, якщо так то просто, чекатиму на відповідь від них. comtrading.ua/ru/prod-gibridnyj-odnofaznyj-invertor-deye-sun-6k-sg05lp1--1174606 comtrading.ua/ru/prod-invertor-gibridnyj-6kw-deye-sun-6k-sg03lp1-eu-odno-652298 Ось на комтрейдингу два знайшов, різниця в ціні 25%, ззовні ніби однакові. Дивно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 4 хвилини тому, Andrei1 сказав: Ось на комтрейдингу два знайшов, різниця в ціні 25%, ззовні ніби однакові. Дивно. SG03 - то попередня генерація. навряд ви знайдете його новим. Скоріш за все воно в них просто зависло. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 13 хвилин тому, Andrei1 сказав: comtrading.ua/ru/prod-gibridnyj-odnofaznyj-invertor-deye-sun-6k-sg05lp1--1174606 comtrading.ua/ru/prod-invertor-gibridnyj-6kw-deye-sun-6k-sg03lp1-eu-odno-652298 Ось на комтрейдингу два знайшов, різниця в ціні 25%, ззовні ніби однакові. Дивно. comtrading.ua/ru/prod-gibridnyj-invertor-deye-sun-6k-sg05lp1-eu-am2-p-6k-1076998 цей вам продадуть. 03 вже давно не випускається і навряд він у них є. просто хтось не підчищає сайт.. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 29 хвилин тому, 90BCO сказав: бо взимку 5-10кВт на одну фазу... Можете пояснити що тут не так? Бо в мене якраз протилежна ситуація. 16квт 3 фази. Але весь будинок на одній фазі, тому купив Дею однофазну 8квт. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому (змінено) Отже, далі колупаю тему підключення інвертора. Виникло нове питання: Для чого в багатьох відео на ютубі ставлять АВР? Є якась суттєва перевага в цьому? Змінено 9 годин тому користувачем AnMig Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому Тільки що, AnMig сказав: Для чого на багатьох відео ставлять АВР? Є якась суттєва перевага в цьому? Ну да, можно ещё что то продать, поднять оборот и плюс какая то копейка в заработок. Одни плюсы 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 1 хвилину тому, AnMig сказав: Отже, далі колупаю тему підключення інвертора. Виникло нове питання: Для чого в багатьох відео на ютубі ставлять АВР? Є якась суттєва перевага в цьому? бо хтось досі сприймає гібридник як генератор. Максимум що там треба - перемикач в обхід інвертора на всяк випадок 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 1 час назад, beavis сказал: вішати ЗТ на свої 5квт, то питайте в ДТЕК який інвертор максимально можна. Бо може вам і скажуть інвертор на 5 квт Так и есть. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому А якими кабелями краще під'єднувати акб до інвертора? 2 по 25мм2 на одну клему, чи один 50мм2? Знайомий рекомендує 2 по 25, а ШІ каже 1 на 50. У вас як зроблено? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 1 час назад, AnMig сказал: Можете пояснити що тут не так? Бо в мене якраз протилежна ситуація. 16квт 3 фази. Але весь будинок на одній фазі, тому купив Дею однофазну 8квт. Багато хто з електроопаленням. Живити електрокотел та все інше від однієї фази - той ще квест. У Вас, виходить, все гаразд із цим. Але уявіть, що Ви б придбали трифазну Дею, тож і заряджали АКБ умовно втричі швидше (я про блекаути та нічний тариф). Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 3 години тому, beavis сказав: 1) навіщо взагалі ЗТ на таку потужність? Там ще невідомо, що буде після 29го року. А за 3 роки ваша станція навряд окупиться. 2) при відключеннях світла зт не працює. Якщо ви просто готуєтесь до зими, то забийте на той ЗТ, беріть на свою одну фазу 6-8 квт інвертор, обмежуйте Грід Пік Шейвінгом і зимуйте Якщо ДТЕК дозволяє однофазний ЗТ (це треба питати бо хто зна що у них в голові) то станція з ЗТ від станції без ЗТ відрізняється тільки лічильником. Лічильник до 2030-го повинен окупитись, тобто ЗТ не буде коштувати нічого але дозволить щось заробити якщо блекаута влітку довгого не буде. Якщо переходити на 3Ф то там буде трохи за потужність плата, але якщо вона потрібна то теж це не стосується ЗТ напряму. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 1 година тому, AnMig сказав: А якими кабелями краще під'єднувати акб до інвертора? 2 по 25мм2 на одну клему, чи один 50мм2? Знайомий рекомендує 2 по 25, а ШІ каже 1 на 50. У вас як зроблено? А чего не 35 или 2*35 или 70? Наверное потому что зависит от тока и расстояния) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 1 хвилину тому, ЯД сказав: А чего не 35 или 2*35 или 70? Наверное потому что зависит от тока и расстояния) Не розумію до чого тут 35 і 70. Питання стоїть в тому, яка перевага і недолік: а) один кабель січенням S, б) два кабелі січенням S/2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому (змінено) 8 хвилин тому, AnMig сказав: Не розумію до чого тут 35 і 70. Питання стоїть в тому, яка перевага і недолік: а) один кабель січенням S, б) два кабелі січенням S/2 Просто если вам не надо 50 а достаточно будет 35 то лучше 35.. А так, если длина обоих равна (точнее сопротивление), то это удобнее, так как чем больше сечение тем менее гибкий кабель, и два кабеля будут гибче. Но два наконечника и они не сильно ровно друг на друга "ложаться", немного в разные стороны будут. Змінено 7 годин тому користувачем ЯД 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому (змінено) 13.08.2026 в 15:22, МакДо сказав: там АТС вже вбудоване, тому не потрібно городити нічого ззовні. Лише синенькі діпи до верху. по трохи читаю документацію (ту що скачана з сайту). І дещо не дає спокою. В ній показано що замикання N і PE має відбуватися зовнішнім реле. Виходить, що інвертор сам не об'єднує їх, чи це я щось неправильно розумію? Прихований текст Змінено 6 годин тому користувачем AnMig Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому (змінено) І ще питання. У мене стоїть на вході ПЗВ 30мА. А в інструкції пише, що має стояти не менше 300, бо інвертор буде неправильно працювати. Виходить, що мені треба ПЗВ міняти на 300мА? Алеж для захисту людини має бути 30 🤔 Прихований текст Змінено 6 годин тому користувачем AnMig Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому (змінено) 8 хвилин тому, AnMig сказав: Виходить, що інвертор сам не об'єднує їх, чи це я щось неправильно розумію? хоча далі пише, що в деяких інверторах реле може бути вбудоване. Що ж, чекатиму на паперову інструкцію, може там щось конкретніше буде писати. Прихований текст Змінено 6 годин тому користувачем AnMig Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз