Vikctor Опубліковано: 22 січня Поділитись Опубліковано: 22 січня 1 час назад, DimaF сказал: Ну так у них может склад в порту китайском, сразу отгружают!? Физически откуда везут? За 2-3 тижні з будь-якого китайського порту корабель в Балтику не прийде. Особливо коли маршрут навколо африки через хуситів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 22 січня Поділитись Опубліковано: 22 січня (змінено) 2 минуты назад, Vikctor сказал: За 2-3 тижні з будь-якого китайського порту корабель в Балтику не прийде. Особливо коли маршрут навколо африки через хуситів. С тему, как раз за 3 недели приехала посылка. Никто сейчас через Африку не ходит, хуситам трохи пиз*ов дали. www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:36.3/centery:26.0/zoom:5 Змінено 22 січня користувачем DimaF Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 22 січня Поділитись Опубліковано: 22 січня 1 час назад, ЯД сказал: Понятное дело, вся эта тема из Китая едет. Фізично до вас це їде з Нідерландів. Зрозуміло що продавець отримує це з китаю. Окрім віктронівських девайсів. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 22 січня Поділитись Опубліковано: 22 січня 1 минуту назад, DimaF сказал: С тему, как раз за 3 недели приехала посылка. Никто сейчас через Африку не ходит, хуситам трохи пиз*ов дали. www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:36.3/centery:26.0/zoom:5 Ну ви як маленький - досі в казки вірите. Тему має склади в Європі. Частину товарів везе авіа. Мені з алі дрібниці і за 10 днів бува привозять з вказанням адреси відправника десь в Балтийських країнах. Маю досвід відстеження корабля, який віз мою автівку. Навіть через протоку перевізник закладає 40-45 днів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 22 січня Поділитись Опубліковано: 22 січня 1 хвилину тому, Vikctor сказав: десь в Балтийських країнах Їде з китая на проміжні склади, які десь в європах. Не було б війни - летіло б прямо до нас. Але все-одно з китаю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 22 січня Поділитись Опубліковано: 22 січня 2 минуты назад, Vikctor сказал: Тему має склади в Європі. Ну по факту ничего не меняет, заказал в Китае, приехало из ЕС) 3 минуты назад, Vikctor сказал: Маю досвід відстеження корабля, який віз мою автівку. Тут другое совсем, это понятно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 22 січня Поділитись Опубліковано: 22 січня Только что, beavis сказал: Їде з китая на проміжні склади, які десь в європах. Не було б війни - летіло б прямо до нас. Але все-одно з китаю. Це зрозуміло, але схоже якісь дрібниці вони заздалегідь накопичують на європейських складах. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 22 січня Поділитись Опубліковано: 22 січня 29 хвилин тому, Vikctor сказав: Це зрозуміло, але схоже якісь дрібниці вони заздалегідь накопичують на європейських складах. мені всі посилки їхали через європу, але з відправленням з китаю, а от одна приїхала через грузію) схоже це вже якийсь новий маршрут Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 22 січня Поділитись Опубліковано: 22 січня 34 хвилини тому, DimaF сказав: из ЕС через ЄС Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
newbee2020 Опубліковано: 22 січня Поділитись Опубліковано: 22 січня 4 години тому, МакДо сказав: А ще круто, коли автоматичне реле вибору фаз і взагалі не паришся. я пробував, але алгоритм роботи не сподобався, а потім я шось намутив і воно бахнуло) 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 22 січня Поділитись Опубліковано: 22 січня 4 години тому, newbee2020 сказав: Да, на однофазнику можна зменшити поріг до 170 мені довелось отако заряжатися, 150-160v, бо 180 вже не вивозять Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: 22 січня Поділитись Опубліковано: 22 січня 2 минуты назад, yur43 сказал: мені довелось отако заряжатися, 150-160v, бо 180 вже не вивозять У меня дней 10 уже по низу 155, сеть редко выше чем 160 и это спустя часа два после включения, до этого и на 155 не заряжает 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 23 січня Поділитись Опубліковано: 23 січня 21 годину тому, Vikctor сказав: Ну ви як маленький - досі в казки вірите. Тему має склади в Європі. Частину товарів везе авіа. Мені з алі дрібниці і за 10 днів бува привозять з вказанням адреси відправника десь в Балтийських країнах. Маю досвід відстеження корабля, який віз мою автівку. Навіть через протоку перевізник закладає 40-45 днів. Там адреса відправника десь у Балтійських країнах бо у алі там хаб. Воно попадає на склад чи кілька складів алі у Китаї, потім літаками летить в Естонію, а вже в Естонії воно віддається на пошту Естонії яка й доставляє потім до Укрпошти. НП та міст мають свої канали і беруть товари прямо в Китаї. А ще у алі буває доставка невідомо чим, але фішка така що воно в якийсь момент попадає в статус "Awaiting flight" і в цьому статусі може знаходитись до 2-х місяців після чого швидко приїзджає Укрпоштою. І здається ось цей статус Awaiting flight це перевезення морем чи залізною дорогою (не знаю як зараз, але раніше наприклад міст возив контейнери фурами чи залізницею по маршруту Китай-москалі-белораша-Польша-Україна). 20 годин тому, beavis сказав: мені всі посилки їхали через європу, але з відправленням з китаю, а от одна приїхала через грузію) схоже це вже якийсь новий маршрут Мені іноді через Узбекистан їде. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 23 січня Поділитись Опубліковано: 23 січня 51 минуту назад, k-master сказал: НП та міст мають свої канали і беруть товари прямо в Китаї. Забув коли мені щось з алі привозила НП. Тільки укрпошта. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
vovarpd Опубліковано: 24 січня Поділитись Опубліковано: 24 січня 4 сторінки не осилив. Віктрона вже хтось радив?)) Multiplus 4k5 gx може й хватить. 650 євро 4квт номінал, Байпас 32а 6квт тримає до 25 хв холодний старт 7квт до 1хв Холостий 20вт, це важливо з малими смішними батареями і без сонця. За 850євро може бути 6k5 модель. Пік 11квт. Сонце коштує окремо, но то не все зразу, поступово можна робити. Європейська розробка, софт, підтримка, працююча гарантія 5 років. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Фрай Опубліковано: 24 січня Поділитись Опубліковано: 24 січня (змінено) Поряд вже писав вартість комплекту, знайшов терміново з установкою у квартирі, Дейє 5кВт 850$, Дінес на 5кВт 850$, монтаж 200$, щиток і розхідники 4000грн = 85700грн. Були пропозиції і дешевше, але без монтажу брати не став, а так і доставка/інсталяція, дуже зручно. Змінено 24 січня користувачем Фрай Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: В понеділок в 13:53 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 13:53 @AnMigна чому зупинили свій вибір? Цікаво після такого жвавого обговорення. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 02.02.2026 в 15:53, МакДо сказав: на чому зупинили свій вибір? Цікаво після такого жвавого обговорення. Інвертор Deye SUN-8K-SG05LP1-EU-AM2-P 8kW Щодо батареї, знайшов людину що займається цим в моєму місті. Збиратиме 48в 314аг. Але покупку відтермінував до літа, оскільки прийшов сюди з розрахунком до 50к -70к, а вийшов із 130к 🙂 А викидувати гроші на тимчасове і ненадійне рішення не хочу. Та й дешевше літом надіюся, буде. Поки переб'юся генератором Змінено 3 години тому користувачем AnMig Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 9 минут назад, AnMig сказал: Та й дешевше літом надіюся, буде. Це ж чому? Просто цікаво. Я тут порівнював трохи. Комірки на нконі наразі десь близько до своїх історічних мінімальних цін. Всі інші складові збірки теж ніколи не були дешевше. Може через попит работа коштує дорожче. Не в курсі. Стосовно інверторів не в курсі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
anabioz Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 41 хвилину тому, AnMig сказав: Та й дешевше літом надіюся, буде. Цінник на сировину підріс на 25%, з 1 квітня скасовують частину пільг не експорт енергетичного обладнання з Китаю. На сьогодні, комірки на заводі EVE + 15% за тиждень. Аналітики пишуть, що спекулятивно підняли ціну на сировину, але факт є фактом, ціни в перспективі 3-6 місяців тільки збільшаться. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому 33 хвилини тому, Vikctor сказав: Це ж чому? Просто цікаво. Так сказали що батареями займаються. Що порівняно з літом 25-го ціни зараз на ~20% дорожчі. Причиною був низький попит. Не знаю, на скільки правда, не цікавився цим раніше. Виходить що циих 20% - це лиш робота, якщо матеріали не змінюють в ціні?! Цікаво... Ще момент - комірки десь в Польщі беруть. Не знаю як там із сезонністю Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому Дешевле точно не будет, хотя бы из курса валют. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому Тільки що, DimaF сказав: Дешевле точно не будет, хотя бы из курса валют. В будь якому випадку, зараз такої суми немає. А тут на форумі після дискусій переконався, що під мій теперішній бюджет краще не брати, а підзбирати і взяти щось краще. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vikctor Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 17 минут назад, anabioz сказал: Цінник на сировину підріс на 25%, з 1 квітня скасовують частину пільг не експорт енергетичного обладнання з Китаю. На сьогодні, комірки на заводі EVE + 15% за тиждень. Аналітики пишуть, що спекулятивно підняли ціну на сировину, але факт є фактом, ціни в перспективі 3-6 місяців тільки збільшаться. Оце більше схоже на правду. 2 минуты назад, AnMig сказал: Так сказали що батареями займаються. Що порівняно з літом 25-го ціни зараз на ~20% дорожчі. Причиною був низький попит. Не знаю, на скільки правда, не цікавився цим раніше. Давайте разом порахуємо. Я не знаю де купують комірки ваші збирачі батарей, але ціни на нконі я періодично моніторю. Там окрім іві з'явилося купа інших брендів. Ціна на іві наразі точно не дорожче на 20% у порівнянні з минулим літом. І навіть не на 5% дорожче. Може навіть дешевше наразі. По інших брендах можливі варіанти, бо там можуть бути разові партії комірок що вироблені 2-3 роки тому чи клас Б. Але так прям що влітку було на 20% дешевше ніж зараз точно ні. Ось приклад - позавчора замовив родичу ось таки комірки. Якщо вони чи подібні 280Аг комірки були влітку дешевше 40 євро, то в кращому випадку це було 38 чи 39 євро і то не факт. Як на мій смак це просто задарма. Окрім комірок ще доволі дорого коштують бмс (дешевше ніж зараз ще не бачив) та металевий корпус (точно дешевше ніж було влітку минулого року). Тобто дорожче наразі може бути тільки ціна за роботу. 13 минут назад, AnMig сказал: Виходить що циих 20% - це лиш робота, якщо матеріали не змінюють в ціні?! Цікаво... Ще момент - комірки десь в Польщі беруть. Не знаю як там із сезонністю Так з цього і треба було починати. Може в конкретного продавця комірок з Польші ціна зросла. Ну чекайте літа. Просто на подумати - подивившись кілька відео, де в подробицях наочно показується як зібрати все до купи і отримати готовий залізофосфатний акумулятор, ви зробите це самостійно за пару годин. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 11 хвилин тому, Vikctor сказав: Так з цього і треба було починати. Здорожчало майже все. Комірки, корпус, текстоліт... Порівнюю з АКБ, що складав менше місяця тому. Highstar 314 на nkon був 48,95. Зараз 59,95. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз