Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Питання з електрики, що не потребують окремої теми

sanykrimea

Рекомендовані повідомлення

47 хвилин тому, denis-k сказав:

разберите любой фен и вы удивитесь от того через какие сопли проходят эти 2 кВт

А довжина і матеріал тих «соплєй» ніяк не впливає на результат? image.gif.75ab8e8e0bf9529c6d58174f24cf4589.gif

Змінено користувачем Фрай
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 час назад, denis-k сказал:

очередная "легенда", кто-то... что-то... у кого-то... так себе аргументы

может розетка за 100 метров, или скрутка на скрутка, или вообще усеченка пвс, возможно "профессиональный электрик" монтаж делал, тут уже и сечение 4 кв особо не помогут

есть кабель ВВГ 1,5, у кабеля существуют характеристики, так ответьте почему его нельзя использовать для стандартной розетки в конкретных условиях?

2025-12-04_135825.jpg

2025-12-04_135754.jpg

Зрозумів. Не буду втрачати час на спілкування 😂

• Лайк 2
Посилання на коментар

9 минут назад, Energon сказал:

час на спілкування

так никто общаться и не просит, прошу технически объяснить почему нельзя использовать ВВГ 1,5 кв? укажите правильный путь, откройте глаза, возможно я, гугл, производитель чего-то не знают, или это секрет который передается только от электрика к электрику?)

Посилання на коментар

33 хвилини тому, denis-k сказав:

использовать ВВГ 1,5 кв

Якщо живете у власному будинку то робіть, хто вам може заборонити?

33 хвилини тому, denis-k сказав:

укажите правильный путь, откройте глаза, возможно я, гугл, производитель чего-то не знают, или это секрет

Мій водійський стаж під 50 років, добре памʼятаю той чудовий радянський час коли нічого не було і основна більшість каталась на лисій як бубон гумі і нічого, не повірите, не було у мене аварій з того приводу.

А зараз викидаю зимову гуму не по глибині протектора, а по часу використання і зовсім не тому, що зайві гроші, якраз навпаки.

Просто не хочу мати проблем ще й з цього приводу.

От маю досвід використання розетки 5шт з підводом 1.5квадрати і навантаженням на кухні з плитою у 4.5кВт, нічого не згоріло, але коли випадково виявив це то додалось сивого волосся.

Можливо зіграла роль відстань від щитка до розетки через стіну менше метра, але нах мені та хитрість рукожопа-мудака-електрика?

Є норми?

Аби проводка не перегрівалася, важливо грамотно розрахувати перетин кабелю для проводки в квартирі.
Відразу ж слід зазначити, що в нормах, якими потрібно керуватися при монтажі електропроводки сказано, що для силових розеток у квартирі чи будинку потрібно використовувати мідний кабель з монолітною жилою перетином не менше 2,5мм², а для освітлення не менше 1,5мм².

Виконуйте і не переймайтесь!

Рекомендація: Завжди обирайте кабель із запасом приблизно 30% від очікуваного навантаження. Це дозволяє уникнути перегріву та знижує ризик короткого замикання

Нема авторитетів? Робіть собі як знаєте, навіщо шукаєте мазохістів для підтримки? 

Змінено користувачем Фрай
  • Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...