yurriy Опубліковано: В суботу в 11:24 Поділитись Опубліковано: В суботу в 11:24 Только что, Made in USSR сказал: на телефон приходят сообщения о том, что энергии нет в сети и потом что появилась ? или надо все время заглядывать в приложение ? По бажанню. Як налаштуєте. По замовчуванню - приходять у додаток без пуш-повідомлень. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: В суботу в 14:57 Поділитись Опубліковано: В суботу в 14:57 без панелей работает дея нормально ? только акум и инвертор . Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: В суботу в 15:39 Поділитись Опубліковано: В суботу в 15:39 41 хвилину тому, Made in USSR сказав: без панелей работает дея нормально ? только акум и инвертор . Так. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: учора в 09:58 Поділитись Опубліковано: учора в 09:58 17.04.2026 в 22:50, k-master сказав: На електричку мені треба 30-40 квтгод на тиждень. Я собі придбав DC зарядку на 20 квт щоб заряджатись від сонця. А для чого DC зарядка на 20 кВт, якщо у вас сонце стільки не дає і таке мале споживання енергії машиною? Там же ціна мінімум 1500$ порівняно із 200$ за хорошу AC EVSE на 32А (7 кВт). 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 21 година тому Поділитись Опубліковано: 21 година тому 8 годин тому, volomoto сказав: А для чого DC зарядка на 20 кВт, якщо у вас сонце стільки не дає і таке мале споживання енергії машиною? Там же ціна мінімум 1500$ порівняно із 200$ за хорошу AC EVSE на 32А (7 кВт). Томущо в мене 15 кВт мережа, а це 3х5кВт, тобто 7 кВт з мережі я не отримаю. Дея на 12 кВт може видати максимум 4 кВт на фазу, тобто без мережі теоретично я можу взяти максимум 12, а практично 10-10,5кВт від сонця. Тому я й взяв DC бо воно дозволяє заряджатись з рівномірним навантаженням на фази і теоретично повинно допомогти брати від сонця більше без відсутності мережі бо при перекосі фаз воно якось часто на батарейку перемикалось. Нема бажання то перевіряти знову але думаю що москалі допоможуть то зробити. Зараз в мене стоїть обмеження на 10 кВт і вдень під час зарядки я навіть пару сотень ватт продаю. Ціна - 59000 грн + 2500 стійка + десь 4000 на кабель(тут мене жаба задушила, тому 20 кВт в мене не буде, бо кабель 5х4 замість 5х6 хоча теоретично можна брати 10 від сонця + 10 від мережі та мати 20) + 2 мішка цемента та ще щось з дрібниць. 7 кВт йшла у комплекті з машиною тому взагалі безкоштовна. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 15 годин тому, k-master сказав: Томущо в мене 15 кВт мережа, а це 3х5кВт, тобто 7 кВт з мережі я не отримаю. Це автомат на 25А? 15 годин тому, k-master сказав: Дея на 12 кВт може видати максимум 4 кВт на фазу, тобто без мережі теоретично я можу взяти максимум 12 Дня 12 кВт видає 24А на одну фазу при наявній мережі, а також вміє розкидати навантаження по фазах, якщо включений режим Asymmetric phase feeding. В цьому режимі інвертор може підмішати в одну фазу 4 кВт потужності, яку він буде боати з двох інших. Якщо навантаження 7 0 0, то зі сторони мережі буде 3 2 2. Якщо 7 2 1, то 3.3 3.3 3.3 і так далі. Без мережі в мене інвертор спокійно видає 6 кВт на фазу, але я всеодно не буду заряджатися такою потужністю, бо треба залишити резерв для іншого навантаження. І це при тому, що в мене більша витрата енергії. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 53 хвилини тому, volomoto сказав: Це автомат на 25А? Так 53 хвилини тому, volomoto сказав: Без мережі в мене інвертор спокійно видає 6 кВт на фазу, але я всеодно не буду заряджатися такою потужністю, бо треба залишити резерв для іншого навантаження. Він видає, але ж є й інші споживачі. Щось після останнього оновлення здається в нього якийсь повільний трекер став - раніше при небі частково укритому хмарами коли з'являлось сонце то без проблем одразу воно знаходило якусь нормальну потужність. От сьогодні наприклад іноді при нормальному освітленні чи наявності сонця воно генерує пару сотень ватт. Може там є якісь нові налаштування котрі треба змінити? Як ваші деї працюють при такому небі: 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 12 хвилин тому, k-master сказав: Як ваші деї працюють при такому небі: Штатно. Якщо близько обіду, то вилітає майже до максимальних 18кВт. Не залежно від версії прошивки. Сьогодні з 11ої небо почало закриватися хмарами, а потім сонця взагалі не стало видно. Але ніяких 200Вт не прослідковується. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 28 хвилин тому, k-master сказав: Як ваші деї працюють при такому небі: Десь таке ж небо сьогодні було і ось так виглядає генерація: 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 11 хвилин тому, МакДо сказав: Штатно. Якщо близько обіду, то вилітає майже до максимальних 18кВт. Не залежно від версії прошивки. Сьогодні з 11ої небо почало закриватися хмарами, а потім сонця взагалі не стало видно. Але ніяких 200Вт не прослідковується. А в мене якось так. Тобто іноді воно знаходить 10 кВт, але якщо між хмарами наприклад хвилина сонця то він не встигає знайти нормальну потужність. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому (змінено) Знайшов якийсь MPPT_SCAN,увімкнув. Поки спостерігаю 5 хвилин і здається допомогло. Чи просто рестарт інвертора допоміг. Бо я там ще знайшов якийсь Low noise mode та його теж увімкнув. Змінено 4 години тому користувачем k-master Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 37 хвилин тому, k-master сказав: А в мене якось так. Тобто іноді воно знаходить 10 кВт, але якщо між хмарами наприклад хвилина сонця то він не встигає знайти нормальну потужність. Щось не так, бо в мене типово кілька секунд займає вихід на максимальну потужність: 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 16 хвилин тому, volomoto сказав: Щось не так, бо в мене типово кілька секунд займає вихід на максимальну потужність: Ну от після рестарта та увімкнення MPPT_SCAN поки воно нормально працює. Коли хмари падає до 2-3х кВт, але не до 100-200 Вт як було до того. Ну от итільки що було 3 кВт, виглянуло сонце - одразу 9 як я й очікую. Змінено 3 години тому користувачем k-master Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому 59 хвилин тому, k-master сказав: Знайшов якийсь MPPT_SCAN,увімкнув. Поки спостерігаю 5 хвилин і здається допомогло. Хм Тіні? MPPT Scan: After enabling this function, MPPT will perform I-V curve scanning every 5 minutes to find the maximum power point again and eliminate MPPT failure caused by shadows. 1 година тому, k-master сказав: Low noise mode Зустрічав інфу, що в цьому режимі інвертор працює не на всю потужність, аби бути тихим. Я б не вмикав. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 33 хвилини тому, МакДо сказав: Хм Тіні? Від хмар. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 50 хвилин тому, МакДо сказав: Зустрічав інфу, що в цьому режимі інвертор працює не на всю потужність, аби бути тихим. Я б не вмикав. на ФБ?) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 23 хвилини тому, beavis сказав: на ФБ?) Не пригадаю. Чи тут, чина фб, чи в тг, чи в ютуб, чи в Тік ток 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 41 хвилину тому, k-master сказав: Від хмар. Колись @volomoto писав, що на 3ф інверторах та функція увімкнена по замовчуванню. Лиш в нових прошивках додали можливість її вимикати/вмикати. В моєму випадку різниці від цієї функції я не прослідкував. Але воно в мене увімкнено з тих зимніх часів, коли я намагався запустити мппт на пів засніжених ролей Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому (змінено) 11 хвилин тому, МакДо сказав: Колись @volomoto писав, що на 3ф інверторах та функція увімкнена по замовчуванню. Лиш в нових прошивках додали можливість її вимикати/вмикати. В моєму випадку різниці від цієї функції я не прослідкував. Але воно в мене увімкнено з тих зимніх часів, коли я намагався запустити мппт на пів засніжених ролей Погода не мінялась, +- така сама цілий день. Десь о 15:45 я її увімкнув. Може в мене так сталось що після прошивки вона вимкнулась, а може китайці вимкнули коли я до них звертався що в мене без мережі воно перемикається на батарейку при незбалансованому навантаженні. Змінено 1 година тому користувачем k-master Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 23 хвилини тому, k-master сказав: після прошивки вона вимкнулась, Ви праві. Після прошивки воно вимкнене. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз