Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Питання з електрики, що не потребують окремої теми

sanykrimea

Рекомендовані повідомлення

Смотрю ассортимент кабель- каналов, что есть в продаже и не очень догоняю- что с типоразмерами?? Или я не как то извращенно понимаю назначение этих каналов, либо я ге то или не там ищу))

Мне нужно, например протянуть 4-5 кабелей разного сечения, но не более 10мм в диаметре. По стене для подключения накладного распределительного щита.

Т.е. мне нужен канал примерно 60*20 или 60*25. И что я вижу в продаже из близких к этому размеров: 60*40, 60*60. Для чего такие огромные каналы по высоте?? Если задача проложить плоский  широкий канал с кабелями в один ряд? Что люди туда запихивают в 40 или 60мм по высоте? Пучками/жгутами что ли, в 3-4 этажа?

Единственный, подходящий вариант видел от шнайдера 60*25 по негуманной цене да еще и проблема купить, не везде есть в наличии. Может под мою задачу нужно что то другое искать, может как то по другому называется, а не "кабель канал" ?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 годину тому, Nesnakomez сказав:

Что люди туда запихивают в 40 или 60мм по высоте? Пучками/жгутами что ли, в 3-4 этажа?

Я от недавно запихував близько тридцяти силових кабелів в кабель канал 100*60. Намучився страшно, пізно зрозумів що мені потрібен не канал, а лоток.

Підключав накладний розподільчий щит в технічному приміщенні.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Я до інвертора заводив кабелі і поруч щиток. Так от по розрахунках міг би це все засунути в 40х40 і ще б місця було, а на практиці в 60х40 місця то і небагато залишилося. 

ВВГ 3х6 круглий 2 шт, він в діаметрі невеликий, але сам по собі не рівний і через це займає більше місця. Сонячний кабель 6.5 мм в діаметрі, дві шт всього, але через великий радіус вигину він в поворотах займає всю ширину каналу і накладається на той ВВГ. І це тільки до щитка. Від щитка до інвертора вже ПВС 3х6 2 шт і один 3х2.5, і ті самі сонячні. І це все зайняло увесь корисний об'єм каналу. 

По прямій звісно можна вкласти компактніше, але якщо є повороти кабелю, то не вийде. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...