Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Питання з електрики, що не потребують окремої теми

sanykrimea

Рекомендовані повідомлення

3 часа назад, mib сказал:

Если мощность зарядки не большая ну там до 2х квт по 220 то возьмите обычную вайфай розетку, учитывая что вы зарядку через вилку включаете

Зарядка FOXSUR 12A.

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

А с помощью вайфай устройства можно автоматизировать процесс отключения, например по отсутствию потребления выше какого то порогового значения, или это не реально? Я имею в виду, в том числе- подобрать адекватное пороговое значение?

Посилання на коментар

17 минут назад, Nesnakomez сказал:

А с помощью вайфай устройства можно автоматизировать процесс отключения, например по отсутствию потребления выше какого то порогового значения, или это не реально? Я имею в виду, в том числе- подобрать адекватное пороговое значение?

Это в ewelink для розетки выставляете какое нужно минимальное потребление и она выключится, ну и с телефона тык тык

Screenshot_2026-07-08-22-50-08-404_com.coolkit.jpg

• Лайк 1
Посилання на коментар

Ребят, а где или у кого можно купить кабель 2Х2.5 и 2х1.5 по нормальной цене. Может и фурнитура есть, предпочтение Шнайдеру. 

Посилання на коментар

Тут до меня дошло, что не поможет никакое отключение зарядки от сети, хоть вайфай, хоть какое.... Проблема в самом ЗУ, вернее к его подключению к батарее. Было бы логично, если бы оно зажигало экран на секунд 15-20 при  подключении к аккумулятору(и после окончания зарядки) и прекращало светить экран и измерять показания, или была бы отдельнвя кнопка запуска теста- сколько напряжения на батарее.А так, получается- все время горит экран и мониторит напряжение батареи, температуру. Все вопросы к зарядному....

Змінено користувачем Nesnakomez
Посилання на коментар

13 часов назад, volowin сказал:

Шнайдеру

Після того, як ці розумники створили спеціальну лінійку для економних, але дурних споживачів, яка не може продаватись в Європі, моє відношення до них стало відповідним. Хоч я знаю та підтримую відносини з підприємством в Китаї, яке штампує автомати для кількох відомих брендів. Як завжди, в корпуси ноунейм можуть за окремим замовленням запакувати будь-яку начинку, як пристойної якості, так і фуфло, в тому числі в межах заданої вартості. На питання, чи буде працювати, відповіли, що авжеж, але скільки раз невідомо. Можливо, що й жодного :) 

Посилання на коментар

Доброго вечера! Подключается накладная розетка в помещении. Прокладка кабеля от щитка - по стене, в кабель- канале. Длина кабеля ~2.5м.

ПВС - Как бы - для переносок/удлинителей, а такое подключение, по сути - не тот же удлинитель? Или все равно лучше тот же ВВГнг? Розетка на 16А, сечение- 2.5квадрата.

Посилання на коментар

по феншую то так само ВВГ треба. Але зважаючи що кабеля тільки 2,5 м напряму від щита і він ще і в кабель-каналі, то якщо сильно хочеться то можна і ПВС. Тільки окінцювати кінці жил все ж таки потрібно

• Лайк 2
Посилання на коментар

Таке питання. Є магістраль повітряної лінії зробленої сіпом і є відгалуження від цієї магістралі до вводу в будинок теж сіпом. На відгалуженні відповідно зроблені проколюючі затискачі. Виникає необхідність в демонтажі цього відгалуження і відповідно демонтується СІП відгалуження і знімаються проколюючі затискачі з магістралі. Питання. Що робити з місцем де були проколюючі затискачі? Адже там ізоляція проколота і є доступ води до самої жили. Хто що може порекомендувати в даному питанні?

Посилання на коментар

3 часа назад, Shturman1 сказал:

Таке питання. Є магістраль повітряної лінії зробленої сіпом і є відгалуження від цієї магістралі до вводу в будинок теж сіпом. На відгалуженні відповідно зроблені проколюючі затискачі. Виникає необхідність в демонтажі цього відгалуження і відповідно демонтується СІП відгалуження і знімаються проколюючі затискачі з магістралі. Питання. Що робити з місцем де були проколюючі затискачі? Адже там ізоляція проколота і є доступ води до самої жили. Хто що може порекомендувати в даному питанні?

Є спеціальні герметики для такого діла, для СІП 

Посилання на коментар

Хм-м-м спеціального герметика саме для СІП не зноходжу. Може підкажете? Все що бачу це типу стрічка "сира гума"

Посилання на коментар

На PE нічого з герметиків триматись не буде довго. Хіба що вмазувати в самі проколи якийсь поліуретановий.

Стрічка кращий варіант.

Змінено користувачем SantehnikPPR100
Посилання на коментар

15 минут назад, Игорь&Ира сказал:

Тимчасово від'єднати один кінець і надіти термоусадку.

термоусадку надіти неможливо, бо це магістраль. 

Посилання на коментар

7 часов назад, Shturman1 сказал:

Виникає необхідність в демонтажі цього відгалуження і відповідно демонтується СІП відгалуження і знімаються проколюючі затискачі з магістралі.

За діючими інструкціями при демонтажі відгалуження рекомендується просто відкушувати дроти зниження від "горішків". В такому випадку місце проколу залишається герметизованим, а залишившийся горішок роботі лінії не заважає. У демонтажі самого відгалужувача особливого сенсу немає, бо нормальний з відривною головкою, тобто, його і демонтувати непросто, а якщо непошкоджений, то проколюючі "кігті" все одно вже підігнуті і вдруге нормально не вріжуться в метал дроту.

• Лайк 1
Посилання на коментар

18 часов назад, Vladdi сказал:

За діючими інструкціями

якщо є можливість дайте посилання на ці інструкції. Треба почитати

Посилання на коментар

• 2 тижні потому...

Вітаю. Можливо підкажете, хочу в селі в будинку поставити інвертор і батарею, але не знаю від чого відштовхуватися (звісно від суми грошей :) ) в плані технічних характеристик, так на перший погляд інвертор 3кВт, а батарею на 5 чи 7 кВт ( бо більше по грошам не потягну :( ). На який бюджетний комплект звернути увагу? І що ще треба для монтажу. Дякую 

Посилання на коментар

Панелі плануєте?

якщо ні взагалі, чи не зараз, то прикиньте по бюджету таку комбінацію

www.nkon.nl/ru/victron-energy-pmp482306000-multiplus-ii-3000-48v-35a-35-32-gx.html

Та 

biom.ua/akkumuliatorna-batareia-biom-professional-48v-51.2v-balfp-512100-v1-5120vtch/

або

www.nkon.nl/ru/dyness-dl5-0c.html

Змінено користувачем outdoor24
  • Лайк 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Дяка за відповідь. Панелі може й поставив би , але пізніше. Я так розумію це вже робоча схема комплекту.  Загалом 50т+ виходить. Щось найдешевше можете запропонувати для порівняння?

Посилання на коментар

4 часа назад, Евгений А.С. сказал:

не знаю від чого відштовхуватися

От расхода электрики в сутки - емкость батареи х2-х3

От пиковой мощности - мощность инвертора.

Дешевле - куча инверторов 5-6 кВт (китайских) - 15-20 кгрн, в зависимости где покупать, на Али вообще от 12.

Аккумуляторы на нкон , почти без вариантов. 5квт часов минимум, а  лучше пару 5квт,и лучше чем один 10.

Виктрон 48/3000 gx супер вариант если в отсутствии сети не включать электрочайник когда стиралка греет воду.

Но у него нет солнечного контроллера.

• Лайк 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

9 годин тому, Евгений А.С. сказав:

Вітаю. Можливо підкажете, хочу в селі в будинку поставити інвертор і батарею, але не знаю від чого відштовхуватися (звісно від суми грошей :) ) в плані технічних характеристик, так на перший погляд інвертор 3кВт, а батарею на 5 чи 7 кВт ( бо більше по грошам не потягну :( ). На який бюджетний комплект звернути увагу? І що ще треба для монтажу. Дякую 

Алгоритм:

1) список критичного обладнання, яке повинне працювати під час блекаута;

2) номінальна потужність критичного обладнання;

3) стартова потужність критичного обладнання;

4) яке критичне обладнання працює постійно, а яке тактує;

5) чи плануєте плавний пуск;

6) скільки годин блекаута необхідно перекрити резервним живленням;

7) чи є фазовозалежні критичні споживачі;

😎 чи буде задіяний інверторний генератор.

Відповіді на ці питання дозволять підібрати адекватне обладнання за мінімальну ціну.

Змінено користувачем Игорь&Ира
  • Лайк 3
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

Тааак, я так розумію що проще придбати зарядну станцію на 3кВт ніж гратися з цією системою, чи як?

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...