Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Питання з електрики, що не потребують окремої теми

sanykrimea

Рекомендовані повідомлення

Смотрю ассортимент кабель- каналов, что есть в продаже и не очень догоняю- что с типоразмерами?? Или я не как то извращенно понимаю назначение этих каналов, либо я ге то или не там ищу))

Мне нужно, например протянуть 4-5 кабелей разного сечения, но не более 10мм в диаметре. По стене для подключения накладного распределительного щита.

Т.е. мне нужен канал примерно 60*20 или 60*25. И что я вижу в продаже из близких к этому размеров: 60*40, 60*60. Для чего такие огромные каналы по высоте?? Если задача проложить плоский  широкий канал с кабелями в один ряд? Что люди туда запихивают в 40 или 60мм по высоте? Пучками/жгутами что ли, в 3-4 этажа?

Единственный, подходящий вариант видел от шнайдера 60*25 по негуманной цене да еще и проблема купить, не везде есть в наличии. Может под мою задачу нужно что то другое искать, может как то по другому называется, а не "кабель канал" ?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

1 годину тому, Nesnakomez сказав:

Что люди туда запихивают в 40 или 60мм по высоте? Пучками/жгутами что ли, в 3-4 этажа?

Я от недавно запихував близько тридцяти силових кабелів в кабель канал 100*60. Намучився страшно, пізно зрозумів що мені потрібен не канал, а лоток.

Підключав накладний розподільчий щит в технічному приміщенні.

• Лайк 1
Посилання на коментар

Я до інвертора заводив кабелі і поруч щиток. Так от по розрахунках міг би це все засунути в 40х40 і ще б місця було, а на практиці в 60х40 місця то і небагато залишилося. 

ВВГ 3х6 круглий 2 шт, він в діаметрі невеликий, але сам по собі не рівний і через це займає більше місця. Сонячний кабель 6.5 мм в діаметрі, дві шт всього, але через великий радіус вигину він в поворотах займає всю ширину каналу і накладається на той ВВГ. І це тільки до щитка. Від щитка до інвертора вже ПВС 3х6 2 шт і один 3х2.5, і ті самі сонячні. І це все зайняло увесь корисний об'єм каналу. 

По прямій звісно можна вкласти компактніше, але якщо є повороти кабелю, то не вийде. 

• Лайк 1
Посилання на коментар

15 часов назад, Nesnakomez сказал:

И что я вижу в продаже из близких к этому размеров: 60*40, 60*60

які розміри ходові ті й продають в кожному магазині без проблем. А ваш розмір дійсно рідкість. Беріть 60х40 і не парьтесь. Мені подобається рішення коли над щитом роблять горизонтальний кусок кабель канала для зручності заведення кабелів.  Плюс якщо ще використати всякі куточки поворотики, то вийде дуже навіть естетично

IMG20251019135135.jpg

IMG20251019134538.jpg

IMG20251019134548.jpg

Змінено користувачем Shturman1
Посилання на коментар

27.04.2026 в 17:01, Vladdi сказав:

Буквально 4 місяці тому зробив знайомому таку схему. Для цього використаний простий китайський трифазний АВР (в сусідніх гілках є посилання, я теж його давав), який підключає до трифазного вводу мережі будинку або три фази з міської мережі, або зблоковані (замкнуті на клемах вводу) фази від інвертора. Така схема, звісно, працює у випадку, якщо в будинку немає саме трифазних споживачів, а це майже всі відомі мені випадки. Інвертор та генератор підключені на ручний перемикач 1-0-2, до якого приєднані інвертор та генератор. Живлення інвертора я підключив до окремої розетки, підключеної на одну з фаз міського вводу, обов'язково до вводу міської мережі АВР. Це для того, щоб інвертор міг розпочати заряджання батареї одразу при появі зовнішнього живлення, а при спрацюванні АВР (зникненні міського вводу grid) не відбувалось замикання "на себе". Також передбачена додаткова розетка поруч від виходу генератора (саме від генератора, не з мережі будинку після АВР) на випадок, якщо відключення буде тривале, і потрібно не тільки живити будинок, а ще й зарядити батарею інвертора. Тоді просто треба вручну переключити інвертор на генератор, а коли батарея зарядиться, повернути на розетку від мережі. Така комбінація дозволяє легко пережити як короткочасні відключення з використанням лише інвертора, так і довгі, коли треба підключати генератор для зарядки батарей. Оскільки на ніч залишати працюючий генератор навряд чи хтось буде, то все одно потрібно буде перейти на інвертор, адже споживання буде мінімальне і до ранку якось енергії вистачить. На це треба розрахувати ємність батареї, і може так статись, що такі ручні перемикання будуть дуже нечастими, як це і має місце у моєму випадку.

@VladdiБудь ласка, напишіть більш детально з кількістю проводів. В щитку заходять 3 фази в АВР, туди ж 1 фаза від інвертора 6 квт, все працює в автоматичному режимі, при зникненні світла, якщо споживання в мережі в межах 6 кВт, то все ок, якщо більше, вимикає інвертор.

Для запуску генератора використовується окремий перемикач 1-0-2

Все вірно?

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...