Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Питання з електрики, що не потребують окремої теми

sanykrimea

Рекомендовані повідомлення

1 година тому, AnMig сказав:

щоб бачити скільки інвертор споживає, зараз/сьогодні/за місяць і т.д.

щоб що?

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

13 минут назад, AnMig сказал:

Це ті що через Zigbee працюють? В мене нема Zigbee хаба

є WiFi Version: Tuya App/ Smart Life

• Лайк 1
Посилання на коментар

56 хвилин тому, DimaF сказав:

приложении телефона и так видно, ну и на экране инвертора.

Некоректно висловився, хотів сказати так: "перед стабілізатором і нвертором" потрібно поставити ватметр.

Проблема в тому, що я не впевнений, чи інвертор показує скільки саме він бере від мережі на власні потреби і на підтримку роботи бмс (якщо таке має місце). А танцювати з бубнами, і обвішувати датчиками не маю бажання.

Думав якось по простому зробити: порівняти скільки квт зайшло, і скільки скільки вийшло без заряджання батареї. І знатиму різницю. Ця різниця (стабілізатор+ інвертор) може так в непогану суму в місяць обійтися. Просто для цікавості при веденні бюджету 

Посилання на коментар

45 хвилин тому, beavis сказав:

щоб що?

Ну, щоб розуміти куди пішло 4 - 5 соток лишніх в місяць за електроенергію, яку не споживав

Посилання на коментар

4 минуты назад, AnMig сказал:

я не впевнений, чи інвертор показує скільки саме він бере від мережі на власні потреби і на підтримку роботи бмс

А навищо йому брехати!?

Мий бере 80-120 ватт, и схоже так и е.

Посилання на коментар

9 хвилин тому, DimaF сказав:

Мий бере 80-120 ватт, и схоже так и е.

Власне, що "схоже". 🙂 А як взнати практично? Принаймні, я не бачу на своєму скільки семе він споживає суто на підтримку своєї роботи. В характеристиках виробника не бачив цих даних. Плюс, в мене ще один голодний рот: 20квт стабілізатор

Посилання на коментар

12 минут назад, AnMig сказал:

Власне, що "схоже". 🙂 А як взнати практично? Принаймні, я не бачу на своєму скільки семе він споживає суто на підтримку своєї роботи. В характеристиках виробника не бачив цих даних. Плюс, в мене ще один голодний рот: 20квт стабілізатор

Что не так!?

230518077_Screenshot_2026-08-27-19-27-59-732_com.deyesolar(1).thumb.jpg.7d649fd4288deb5aed56bb40c47498f9.jpg

• Лайк 1
Посилання на коментар

13 минут назад, AnMig сказал:

Я в ХА вижу сколько из сети и какая нагрузка в доме, обычно разница 100 ватт это дея 12 на 3 фазы

• Лайк 1
Посилання на коментар

12 хвилин тому, DimaF сказав:

Что не так!?

Можу помилятися, але думаю, що у вас 117вт іде на роботу інвертора. Але він витрачає потужність (невідомо скільки) на перетворення енергії з сонця і акумулятора.

І на вашому скріншоті мого стабілізатора не видно 🙂

Посилання на коментар

Только что, AnMig сказал:

Можу помилятися, але думаю, що у вас 117вт іде на роботу інвертора

Ну и??

Вы лишнюю ложку каши себе не позволяете утром!?

Примите за константу, и не морочьте себе голову)

Посилання на коментар

18 хвилин тому, DimaF сказав:

Може й так.

Зі стабілізатором в мене за останні три місяці різниця між лічильником і факт. споживанням гуляє від 80квт/год до 30квт/год. Минулі роки, якщо не помиляюся - поза 100 виходило. А тепер ще й інвертор додасться, то й взагалі бардак буде. Чи допомже мені це знання? А чим допомагають людям ватметри в щитках? Бо їм просто цікаво.

Думаю, на цьому можна закінчити

• Лайк 1
Посилання на коментар

4 часа назад, AnMig сказал:

Порадьте, будь ласка, ватметр на дін рейку, який можна поставити на вхід до будинку, щоб бачити скільки інвертор споживає, зараз/сьогодні/за місяць і т.д. Прошу не кидати тряпками (знаю що є купа китайського барахла в інтернеті). Хочу знати що використовує спільнота, щось менш-більш перевірене чи трохи якісніше. Без свистілок, перділок і фантиків у вигляді "Ватметр + ПЗВ + реле напруги + підігрів сидінь"

PS: Не знаю чи важливо, але одна фаза, ввідний АВ 32А

Я себе перед и после инвертора поставил atorch типа таких

662620829.jpg

Пользую ещё умные розетки этой же фирмы и все устраивает.

• Дякую 1
Посилання на коментар

2 часа назад, DimaF сказал:

Вы лишнюю ложку каши себе не позволяете утром!?

крипотрейдери офісники у чаті

• Хаха 1
Посилання на коментар

В 26.08.2026 в 11:26, Shturman1 сказал:

ну блін. Ну це ж просто капець. Ну не "стікаються" струми фазних провідників в нейтральний. Ну не сумуються ці струми простим додаванням. Вони сумуються геометрично. Ну йоли пали

Нерозуміння принципу роботи системи і наслідків. Так, векторна сума струмів в 0 дроті при рівномірному навантаженні фаз однофазними струмоприймачами буде дорівнювати 0. Так і покаже звичайний амперметр. Але все це зовсім не означає, що фізичного струму в провіднику немає. Чому нульові з'єднання горять першими, якшо в них "струму немає"? Та тому, що нікуди струми однофазних навантажень не зникають, вони всі йдуть через нульовий провід, і час проходження струму там найдовший у порівнянні з іншими трьома фазними. Тому й проблеми з'являються першими. І використання кабелів із зменшеним перерізом одного дроту, що було популярним в радянські часи, призначалось лише для промислових навантажень з переважною кількістю споживачів за схемою трикутника.

• Лайк 2
Посилання на коментар

В цілому згоден але ще трохи "підправлю"

38 хвилин тому, Vladdi сказав:

векторна сума струмів в 0 дроті при рівномірному навантаженні фаз однофазними струмоприймачами буде дорівнювати 0. Так і покаже звичайний амперметр.

це за умови ідеального навантаження 
в реаліях навіть з однаковими показниками потужностей усі однофазні струмоприйпачі мають різний повер фактор /  cos фі тому форма струму та вектор там буде танцювати як заманеться, плюс гармоніки за які казав пан @volomoto так що навіть звичайний амперметр радше покаже струм, навіть іноді "більше більшого"

Посилання на коментар

6 часов назад, Vladdi сказал:

буде дорівнювати 0. Так і покаже звичайний амперметр. Але все це зовсім не означає, що фізичного струму в провіднику немає.

нікуди струми однофазних навантажень не зникають, вони всі йдуть через нульовий провід, і час проходження струму там найдовший у порівнянні з іншими трьома фазними

аж хрюкнув. гарна їбанина, гарна.

Посилання на коментар

В 28.08.2026 в 12:41, Vladdi сказал:

Так, векторна сума струмів в 0 дроті при рівномірному навантаженні фаз однофазними струмоприймачами буде дорівнювати 0. Так і покаже звичайний амперметр. Але все це зовсім не означає, що фізичного струму в провіднику немає.

То, тоді скажіть, будь ласка, яким буде ваш "фізичний струм" в нульовому проводі коли на кожну фазу повісити по одному однаковому тену, скажімо, по 2 кВт?

Посилання на коментар

Важко вести бесіди з людьми, які не розуміють фізичних принципів роботи та складання векторів трифазних систем. Зрозуміти, як в ведуть себе вектори в часі за цикл обертання ротору генератора то для багатьох неосяжна таємниця. На жаль.З іншого боку, якщо застосовується слово "рівномірні", то мається на увазі рівні навантаження з однаковими параметрами, а починається маячня на кшалт "різних факторів", тощо. 

Класичний приклад 

В 28.08.2026 в 19:40, Chatter сказал:

аж хрюкнув. гарна їбанина, гарна.

Хрюкай далі, бо хрюкам дійсно невідомо те, про що йдеться. Також, як і щодо лічильників, які вже років 20 вимірюють не тільки активні струми, а й кути їх взаємного розподілу в кожному циклі, а саме це неможливо здійснити, виконуючи заміри лише в одному дроті. Іншого способу окремого обчислення та фіксації реактивних індуктивних та ємносних навантажень немає. Але для хрюків це ж за межами кордону познань. Також як і зрозуміти з малюнку трьох синусоїд про що іде мова в розрізі часу проходження струмів. 

Посилання на коментар

5 часов назад, Vladdi сказал:

Важко вести бесіди з людьми, які не розуміють фізичних принципів роботи та складання векторів трифазних систем.

Студент на экзамене плавает. Преподаватель хочет натянуть ему хоть на троечку.

- Дайте определение что такое электричество.

-Забыл.

- Молодец. Вам пять за экзамен.

Ассистент спрашивает,как так?

- Вот вы знаете что такое электричество? То то же. И я не знаю. А он забыл.

• Хаха 2
Посилання на коментар

16 часов назад, Vladdi сказал:

Важко вести бесіди з людьми, які не розуміють фізичних принципів роботи та складання векторів трифазних систем.

оце саме легше сказати. То як на рахунок мого питання вище?

В 31.08.2026 в 15:02, Shturman1 сказал:

скажіть, будь ласка, яким буде ваш "фізичний струм" в нульовому проводі коли на кожну фазу повісити по одному однаковому тену, скажімо, по 2 кВт?

яким же буде "фізичний струм"? Дайте будь ласка правильну відповідь, а не розказуйте як вам важко спілкуватись з неуками. 

Посилання на коментар

2 часа назад, Shturman1 сказал:

яким же буде "фізичний струм"? Дайте будь ласка правильну відповідь, а не розказуйте як вам важко спілкуватись з неуками. 

А навіщо? Друге легше на порядки.:classic_wink:

Змінено користувачем ashim1990
Посилання на коментар

Мета форуму - не навчання, а відповіді на питання, обговорення різних тем, рекомендації, тощо. Оскільки векторна алгебра та системи комплексних чисел є не дуже простими елементами вищої математики, за бажанням розібратись краще почитати книжки. Або задавати нормальні питання простим та доступним запитуючому язиком. Багато людей стидаються щось спитати, бо думають, що це їх знецінює або принижує. Все зовсім навпаки, коректне запитання  викликає увагу та підштовхує до нормадльної відповіді. А вкиди від крутого пацана, який щось собі придумав або почув на базарі, і що не відповідає дійсності, викликають лише бажання послати такого псевдокрутелика подалі. Тому давайте жити правильно, адже будь-яку тему можливо обсудити нормально та без образ, і колись використати отриманні знання з користю.

• Лайк 1
  • Хаха 2
Посилання на коментар

45 минут назад, Vladdi сказал:

Мета форуму - не навчання, а відповіді на питання,

в мене конкретне питання.

Скажіть, будь ласка, яким буде "фізичний струм" в нульовому проводі коли на кожну фазу повісити по одному однаковому тену, скажімо, по 2 кВт?

• Лайк 2
  • Дякую 1
Посилання на коментар

3 часа назад, Vladdi сказал:

А вкиди від крутого пацана, який щось собі придумав або почув на базарі, і що не відповідає дійсності, викликають лише бажання послати такого псевдокрутелика подалі. 

З цим згоден. Але є ньюанс.😉

• Хаха 1
Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...