Shturman1 Опубліковано: 20 серпня Поділитись Опубліковано: 20 серпня Добрий день. Підкажіть по такому питанню. На скільки критично що акумуляторна батарея стоїть у вертикальному положенні? В паспорті на батарею таке положення вважається не правильним. Просто дуже не зручно горизонтально її класти. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 20 серпня Поділитись Опубліковано: 20 серпня Деякі навіть з кронштейнами продаються, щоб на стіну вішати. Звісно краще коли комірки клапанами вгору. А що до незручно - ящики поруч на заважають (?) - зробіть поличку для акума і іншого барахла і буде зручно Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: 20 серпня Поділитись Опубліковано: 20 серпня Моя теж стоїть вертикально. Мені так зручно. А її я не питав... Але й іона не обурюється вже третій рік. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Сергей 31 Опубліковано: 20 серпня Поділитись Опубліковано: 20 серпня На коллкекторе воздухоотводчики, в системе отопления это расходники. Может и плюнуть водичкой. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 20 серпня Поділитись Опубліковано: 20 серпня (змінено) Перед гібридним інвертором всі ставлять реле напруги. В моє му випадку його ставити не можна, бо воно хибно спрацьовує, якщо перед ним стоїть стабілізатор. Тому РН я викинув зі схеми в кінці кінців. Питання: підчас зварювальних робіт є вимога, що стабілізатор треба включати в режим байпас. В результаті, при зварюванні мій інвертор не має захисту від перепадів напруги. Чи не зашкодить це інвертору? Чи при зварювання потрібно ще й бапас інвертора активувати разом із байпасом стабілізатора? Змінено 20 серпня користувачем AnMig Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 20 серпня Поділитись Опубліковано: 20 серпня 3 хвилини тому, AnMig сказав: всі ставлять Дааалеко не всі. 4 хвилини тому, AnMig сказав: мій інвертор не має захисту від перепадів напруги Ви про вашу Дею 8ку? Все там є. Вивчіть мануал, бо по колу одні й ті ж питання вбивають форум. 3 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ashim1990 Опубліковано: 20 серпня Поділитись Опубліковано: 20 серпня 7 часов назад, Chatter сказал: "буде рахувати за всю вулицю" харе цю шизу пхати. струм в нулі не рахуєтся, він транзитний А якщо там встановлено трансформатор струму? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Chatter Опубліковано: 20 серпня Поділитись Опубліковано: 20 серпня 39 минут назад, ashim1990 сказал: А якщо -б в бабусі були яєчка, вона була дідусем. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Vladdi Опубліковано: 21 серпня Поділитись Опубліковано: 21 серпня (змінено) В 20.08.2026 в 14:44, Chatter сказал: аре цю шизу пхати. струм в нулі не рахуєтся, він транзитний Шиза то самовпевнене відштовхування очевидного факту. Те, що на наведеній схемі виглядає як транзит, насправді не зовсім так, бо схема всіх сучасних лічильників трохи складніша тому, що має функціонал виявлення крадіжок шляхом "обходу" нульової шини через заземлення. Це зроблене шляхом додаткового вимірювання сумарних умовно "прямих" та зворотних струмів. Навіть в сусідніх темах є чимало постів про дивні нарахування при відключених споживачах. Вивчайте спочатку матчастину, а потім щось пишіть. І схеми сторічної давнини не треба наводити як доказ. Змінено 21 серпня користувачем Vladdi 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Chatter Опубліковано: 21 серпня Поділитись Опубліковано: 21 серпня 2 часа назад, Vladdi сказал: відштовхування очевидного факту якого? 2 часа назад, Vladdi сказал: бо схема всіх сучасних лічильників трохи складніша тому хоч один приклад? 2 часа назад, Vladdi сказал: крадіжок шляхом "обходу" нульової шини через це вже давно не працює, бо ще потрібне вимикання ноля, або перекомутація. 3 часа назад, Vladdi сказал: шляхом додаткового вимірювання сумарних умовно "прямих" ніт, ні "додаткових", ні "прямих", ні "крівіх", тільки так 3 часа назад, Vladdi сказал: І схеми сторічної давнини не треба наводити як доказ. або GAMA 300 тобі несвіже? ти щось за "матчастину" хотів? Йди-но читай, бовдур. 5 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
US7IGN Опубліковано: 22 серпня Поділитись Опубліковано: 22 серпня Навіть не знаю це сюди чи в сантехніку www.instagram.com/reel/DcUDPRQxg09/ 1 2 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Shturman1 Опубліковано: 23 серпня Поділитись Опубліковано: 23 серпня (змінено) Доброго дня. Питання до власників гібридних інверторів. Чи хто може сказати скільки споживає з мережі його інвертор при умові, що на ньому немає навантаження, а акумулятор повністю заряджений? Просто мій інвертор в такому режимі споживає струм аж 2,8 А, а це на хвилиночку в районі 600 Вт. При такому споживанні і включенні його в цілодобовому режимі він накрутить не так і мало електроенергії. Думаю його вимикати взагалі коли нема потреби в ньому. Поділіться досвідом чи вимикаєте інвертор коли в ньому нема потреби? А і панелей сонячних у мене ще нема. Змінено 23 серпня користувачем Shturman1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Shturman1 Опубліковано: 23 серпня Поділитись Опубліковано: 23 серпня В 21.08.2026 в 16:30, Vladdi сказал: Шиза то самовпевнене відштовхування очевидного факту. Те, що на наведеній схемі виглядає як транзит, насправді не зовсім так, бо схема всіх сучасних лічильників трохи складніша тому, що має функціонал виявлення крадіжок шляхом "обходу" нульової шини через заземлення. Це зроблене шляхом додаткового вимірювання сумарних умовно "прямих" та зворотних струмів. Навіть в сусідніх темах є чимало постів про дивні нарахування при відключених споживачах. Вивчайте спочатку матчастину, а потім щось пишіть. І схеми сторічної давнини не треба наводити як доказ. струм в фазному і в нульовому проводах порівнюється лише в однофазних лічильниках. В трафазних дійсно такого порівняння нема. В трифазному лічильнику нуля можна подати тільки на одну клему і він коректно все буде рахувати 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 23 серпня Поділитись Опубліковано: 23 серпня 21 хвилину тому, Shturman1 сказав: Питання до власників гібридних інверторів. Чи хто може сказати скільки споживає з мережі його інвертор при умові, що на ньому немає навантаження, а акумулятор повністю заряджений? десь 50 вт Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Shturman1 Опубліковано: 23 серпня Поділитись Опубліковано: 23 серпня 2 минуты назад, beavis сказал: десь 50 вт це ви якось самі заміряли? Бо в технічній документації на мій інвертор теж написано, що споживання в холостому режимі 70 Вт, а по факту набагато більше. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 23 серпня Поділитись Опубліковано: 23 серпня (змінено) 30 минут назад, Shturman1 сказал: Доброго дня. Питання до власників гібридних інверторів. Чи хто може сказати скільки споживає з мережі його інвертор при умові, що на ньому немає навантаження, а акумулятор повністю заряджений? Просто мій інвертор в такому режимі споживає струм аж 2,8 А, а це на хвилиночку в районі 600 Вт. При такому споживанні і включенні його в цілодобовому режимі він накрутить не так і мало електроенергії. Думаю його вимикати взагалі коли нема потреби в ньому. Поділіться досвідом чи вимикаєте інвертор коли в ньому нема потреби? А і панелей сонячних у мене ще нема. Тіпа вони всі однакові... Від 14 до 70Вт споживання у 3-6 квт інверторів. Нормальне я вважаю 35-50Вт. То шо ви наміряли може бути або реактивний струм , або fid to grid Або кліщі треба на 0 зкидати біля кабелю перед заміром! Змінено 23 серпня користувачем SantehnikPPR100 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 23 серпня Поділитись Опубліковано: 23 серпня 1 хвилину тому, Shturman1 сказав: це ви якось самі заміряли? Бо в технічній документації на мій інвертор теж написано, що споживання в холостому режимі 70 Вт, а по факту набагато більше. та нє. раніше на інверторі показувало, що зайшло з мережі і що пішло далі. зараз, схоже, прошивками це прикрили і стало показувати майже 0 різниці. не заміряв, від цього нічо не зміниться. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Shturman1 Опубліковано: 23 серпня Поділитись Опубліковано: 23 серпня 3 минуты назад, SantehnikPPR100 сказал: То шо ви наміряли може бути або реактивний струм можливо що і реактивний. Але тоді якщо порахувати, то в режимі холостого ходу косинус фи цього інвертора буде 0,2-0,3. Як на мене дуже маленький. Просто в інших власників хотів запитати який струм протікає по проводах від мережі до інвертора в режимі холостого ходу. В мене просто стоять реле напруги, які показують струм на вводі і я можу завжди цей струм бачити. І задався таким питанням. До речі струмові кліщі показують те саме що й реле напруги. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Shturman1 Опубліковано: 23 серпня Поділитись Опубліковано: 23 серпня 9 минут назад, SantehnikPPR100 сказал: або fid to grid це типу те що генерується в мережу? В мене інвертор не вміє генерувати в мережу (off grid) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Shturman1 Опубліковано: 23 серпня Поділитись Опубліковано: 23 серпня 10 минут назад, beavis сказал: та нє. раніше на інверторі показувало, що зайшло з мережі саме цікаве що при відсутності навантаження і при повністю зарядженому акумі на екрані інвертора показує порядку 1,8 А вхідного струму Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Shturman1 Опубліковано: 23 серпня Поділитись Опубліковано: 23 серпня А взагалі практика вимикати інвертор при відсутності в ньому потреби це нормально? Чи це якось може нашкодити батареї або самому інвертору? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 23 серпня Поділитись Опубліковано: 23 серпня 12 квт 3ф, потребляет 80-120 вт примерно. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
SantehnikPPR100 Опубліковано: 23 серпня Поділитись Опубліковано: 23 серпня не нормально , але не шкодить. можливо не повністю заряджений акум і йде струм на батарею? Такого холостого не може бути у справному приладі. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 23 серпня Поділитись Опубліковано: 23 серпня 3 години тому, Shturman1 сказав: практика вимикати інвертор при відсутності в ньому потреби це нормально? Звичайно! Так всі практикують при відсутніх відключеннях. Особливо, якщо немає панелей! 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: 23 серпня Поділитись Опубліковано: 23 серпня 4 години тому, Shturman1 сказав: Просто мій інвертор в такому режимі споживає струм аж 2,8 А, а це на хвилиночку в районі 600 Вт А лічильник що накрутив? Deye 6 кВт за місяць 12-13 кВт*год з мережі бере. Ні більше, ні менше, вже другий місяць однаково. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз