outdoor24 Опубліковано: 9 липня Поділитись Опубліковано: 9 липня 7 хвилин тому, k-master сказав: Насправді це буде працювати поки ви єдиний власник такого інвертора на районі Саме так я і кажу тим, хто планує ставити стаби.😂 Стосовно листів, то цією зимою можна було хоч у лігу сексуальних реформ писати, це все було до сраки. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 10 липня Поділитись Опубліковано: 10 липня (змінено) подивися статистику , коли просідала напруга. зимою в часи пік. в ночі, під ранок навіть висока була. я заряджав в ночі по нічному тарифу. навіть декількох годин при включенні мережі вистачало на підзарядку батареї з запасом на цілий день. в день будинок від батарейки. так усю зиму і провели на нічному тарифу. хоча. може у нас ще більш менш по напрузі. у інших може гірше ситуація. Змінено 10 липня користувачем Александр Аврамчук Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 10 липня Поділитись Опубліковано: 10 липня 10 годин тому, outdoor24 сказав: Коли зимою напруга у мережі була 165В, власники деї і інших віктронів «смоктали лапу», а мій вольтронік заряджав батку і давав 230 на споживачів Яка ціна Вашого Вольтроніка? Чи економічно виправдано ставити такий апарат на декілька тижнів використання з поганою мережею при наявності сонячних панелей, які потім будуть давати світло? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 10 липня Поділитись Опубліковано: 10 липня 26 хвилин тому, sanyas15 сказав: Яка ціна Вашого Вольтроніка? Не схоже, що воно коштує як клони вольтроніка))) Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
outdoor24 Опубліковано: 10 липня Поділитись Опубліковано: 10 липня 48 хвилин тому, sanyas15 сказав: Яка ціна Вашого Вольтроніка? я брав з Гішпанії, щось близько 500 EUR було і є, але зараз без наявності. наші перекупи ціни не складуть, як завжди. але можна пошукати бв чи Q-Power (це теж саме). tienda-solar.es/en/solar-investors/1252-inverter-solar-axpert-king-ll-5000-48v 51 хвилину тому, sanyas15 сказав: Чи економічно виправдано ставити такий апарат на декілька тижнів використання з поганою мережею при наявності сонячних панелей, які потім будуть давати світло? зараз він у мене так і працює, поки трифазна дея лежить у коробці і чекає підключення. але навіть після підключення все одно залишу вольтроник на резерв-резерв Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: В п'ятницю в 19:13 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 19:13 23 години тому, outdoor24 сказав: Стосовно листів, то цією зимою можна було хоч у лігу сексуальних реформ писати, це все було до сраки. Цією зимою наявність мережі це вже добре. Хоча насправді районні трансформатори котрі не можуть забезпечити 230 усім хто підключений особливо не мають відношення до атак і горять більше від того що усі починають заряджаться та використовувати електроенергію після увімкнення. І незважаючи на обстріли бюджети освоюються, тому скаржитись щоб поміняли трансформатор чи лінію не буде зайвим. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: У вівторок в 16:01 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 16:01 В 22.06.2026 в 22:32, mib сказал: Смотреть нужно в конце заряда ближе к 100% речь о разбалансе напряжений на ячейках У кого какой при достижении 100 проц. у меня 80-90 миливольт между самой низкозаряженной и высокозаряженной . В принципе не мало , пасивный балансир толком не справляется , да снижает разницу , но 50-60 остается. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: У вівторок в 16:38 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 16:38 36 минут назад, Made in USSR сказал: речь о разбалансе напряжений на ячейках У кого какой при достижении 100 проц. у меня 80-90 миливольт между самой низкозаряженной и высокозаряженной . В принципе не мало , пасивный балансир толком не справляется , да снижает разницу , но 50-60 остается. Месяц не заряжал жо 100, сейчас свет выключили зарядилось, разбаланс был 30, дайте ему время подержите на 100% пока не сбалансирует Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: У вівторок в 17:38 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 17:38 (змінено) Держал часов 10 . там балансиры на 50-100 миллиампер пассивные . Ячейке 314 ач. это как мертвому припарки. Активный балансир желателен , но никто внутрь лезть не будет . ДА , подержу под малым током несколько дней . Потом видно будет. разбег между пятой и восьмой . Змінено У вівторок в 17:55 користувачем Made in USSR Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: У вівторок в 21:07 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 21:07 Гроза нинька, моцна. Тільки я з хати - дзвонять, влупило... Інвертор кричить, вихід обезточений. Ну, приїхали... Приїхав до дому - електрохарчування на місці, в логах провал і підряд три помилки по перевищенню струму ДЦ. Все живе, все працює. Спалах блискавки не міг дати викиду генерації. Надто швидкий, надто інертні панелі. Помилка саме по ДЦ, тому міську відкидуємо. Скачків в навантаженні не було. Залишається ЕМІ по лінії сонячних панелей. Отаке. По навантаженнях в хаті усе ціле. По району винесло котли і інвертори китайські. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: У вівторок в 21:24 Поділитись Опубліковано: У вівторок в 21:24 15 хвилин тому, porterlv сказав: Гроза нинька, моцна. Тільки я з хати - дзвонять, влупило... Інвертор кричить, вихід обезточений. Ну, приїхали... Приїхав до дому - електрохарчування на місці, в логах провал і підряд три помилки по перевищенню струму ДЦ. Все живе, все працює. Спалах блискавки не міг дати викиду генерації. Надто швидкий, надто інертні панелі. Помилка саме по ДЦ, тому міську відкидуємо. Скачків в навантаженні не було. Залишається ЕМІ по лінії сонячних панелей. Отаке. По навантаженнях в хаті усе ціле. По району винесло котли і інвертори китайські. Просто поцікавлюсь про захист по PV: чи пан встановлював ПЗІП та плавкі запобіжники? п.с. - гарний відос про відновлення нівеліра Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
porterlv Опубліковано: учора в 05:46 Поділитись Опубліковано: учора в 05:46 8 годин тому, МакДо сказав: про захист по PV: чи пан встановлював ПЗІП та плавкі запобіжники? Ні нічого. Ото думаю, мо таки щось доставити... Також, зверніть увагу, що помилка по струму а не по напрузі. Це дивно. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 15.07.2026 в 08:46, porterlv сказав: Також, зверніть увагу, що помилка по струму а не по напрузі. Це дивно. Не дивно, бо струм там міряється сенсором Холла, який чутливий до зовнішнього електромагнітного поля. Напруга не була проблемою, бо її стравив вбудований варистор, але електромагнітні завади спотворили зчитування струму. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 7 годин тому Поділитись Опубліковано: 7 годин тому А хтось у курсі як дея використовує батарейку коли є мережа та сонце? Тут от сапорт після 2-х місяців спілкування вирішив запропонувати мені перевести батарею з літія на вольтаж. Після зміни воно взагалі перестало брати сонце трохи з мережі, трохи з батареї. Напруга була нижче Float але вище Absorption. Вимкнув я йому мережу, з сонця почав брати трохи і трохи більше з мережі, швидко досяг Absorption після чого я увімкнув мережу і сонце почало нормально генерувати. Тобто сапорт можливо правий що стан батареї якось впливає на те скільки береться він сонця (але всеодно я не розумію чому воно впливає коли одночасно підклбючено 2 трекера і ніяких проблем коли один трекер). Хтось бачив десь як стан батареї впливає на генерацію та чому? Може в бмс щось підкрутити треба. Бо кілька років воно працювало нормально і проблеми почались тільки останнім часом. І тим самим останім часом бмс зазвичай показує 99% замість 100%. Хоча іноді буває 100% але не на довго. Як ту JK BMS дуже старої версії примустити показувати 100% я не знаю, але я можу в конверторі поставити передавати замість 99 - 100. Але перед цим є бажання зрозуміти що відбувається. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Александр Аврамчук Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому (змінено) 42 хвилини тому, k-master сказав: А хтось у курсі як дея використовує батарейку коли є мережа та сонце? Тут от сапорт після 2-х місяців спілкування вирішив запропонувати мені перевести батарею з літія на вольтаж. Після зміни воно взагалі перестало брати сонце трохи з мережі, трохи з батареї. Напруга була нижче Float але вище Absorption. Вимкнув я йому мережу, з сонця почав брати трохи і трохи більше з мережі, швидко досяг Absorption після чого я увімкнув мережу і сонце почало нормально генерувати. Тобто сапорт можливо правий що стан батареї якось впливає на те скільки береться він сонця (але всеодно я не розумію чому воно впливає коли одночасно підклбючено 2 трекера і ніяких проблем коли один трекер). Хтось бачив десь як стан батареї впливає на генерацію та чому? Може в бмс щось підкрутити треба. Бо кілька років воно працювало нормально і проблеми почались тільки останнім часом. І тим самим останім часом бмс зазвичай показує 99% замість 100%. Хоча іноді буває 100% але не на довго. Як ту JK BMS дуже старої версії примустити показувати 100% я не знаю, але я можу в конверторі поставити передавати замість 99 - 100. Але перед цим є бажання зрозуміти що відбувається. у меже жк бмс інверторна по кан працює дві штуки в паралель V15 і V19. не впливає стан батареї на генерацію. може при любому стані генерувати максимум . від мережі бере завжди скільки я запрограмував в інверторі - 15вт. для того що примусти показувати 100% , батарея повинна досягнути напругу котра відповідае 100% по налаштуванням бмс. у мене , якщо включний режим floating , то показує спочатку 100% при напрузі повного заярду і потім при зниженні до напруги підтримки показує 99%. Змінено 6 годин тому користувачем Александр Аврамчук 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз