beavis Опубліковано: В п'ятницю в 07:56 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 07:56 5 хвилин тому, bruhanda@gmail.com сказав: Чи буде інвертор у режимі «Zero Export to CT» розряджати акумулятор на споживачів, підключених до мережевого входу буде 5 хвилин тому, bruhanda@gmail.com сказав: Як правильно налаштувати інвертор, щоб батарея НЕ розряджалася на них Zero Export to Load Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: В п'ятницю в 08:09 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 08:09 11 хвилин тому, beavis сказав: буде З чого це інвертору туди розряджати батарею? Чому в мене при Zero export to CT вночі коли нема сонця нічого туди не розрядджається? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: В п'ятницю в 08:34 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 08:34 25 хвилин тому, k-master сказав: З чого це інвертору туди розряджати батарею? Чому в мене при Zero export to CT вночі коли нема сонця нічого туди не розрядджається? Звідки я знаю як ви ТоУ налаштували Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: В п'ятницю в 08:50 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 08:50 14 хвилин тому, beavis сказав: Звідки я знаю як ви ТоУ налаштували В питанні про це нічого не йде, тому мабуть вимкнено тому нічого розряджатись не буде. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: В п'ятницю в 09:57 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 09:57 1 година тому, k-master сказав: В питанні про це нічого не йде, тому мабуть вимкнено тому нічого розряджатись не буде. якщо вимкнено, то і на Лоад розряджати не буде Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: В п'ятницю в 16:14 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 16:14 6 годин тому, beavis сказав: якщо вимкнено, то і на Лоад розряджати не буде В мене тайм оф юсе галка знята - є мережа чи сонце, лоад працює від них. Нема мережі чи сонця недостатньо - працює від батарейки лоад. Так воно й повинно працювати. Все що до інвертора працює тільки коли є мережа, при наявності сонця те що до інвертора живиться від сонця. В мене в принципі пофіг бо в мене ЗТ, але коли ЗТ не було Sell було вимкнено і те що до інвертора живилось тільки при наявності мережі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
TaurosRMK Опубліковано: В п'ятницю в 16:53 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 16:53 СТ, я так розумію, навіть не розпаковувався? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: В п'ятницю в 19:07 Поділитись Опубліковано: В п'ятницю в 19:07 2 години тому, TaurosRMK сказав: СТ, я так розумію, навіть не розпаковувався? Якщо питання до мене то розпаковані та стоять. І перші 3-4 тижні використовувались поки не підключив ЗТ. Зараз стоять, допомагають рахувати споживання будинку, більше ніякої користі від них при ЗТ немає. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bruhanda@gmail.com Опубліковано: В понеділок в 11:31 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 11:31 я хочу щоб сонячна енергія могла гнатись до CT щоб крім центральної мережі підмішувалась моя сонячна, але батарею туди розряджати не повинно, а на load і сонячну і батарею . Мені підказали що на останній прошивці можуть бути такі налаштування , скоро китайці оновлять , якщо буде така можливість я напишу, поки не знайшов Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: В понеділок в 15:34 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 15:34 (змінено) Я уже вроде спрашивал, но что то не могу найти тут)) Если есть гибрид 12к и сетевой 20к то все хорошо когда есть сеть. Но когда сети нету, будет ли сетевой отдавать, если он подключен после СТ ? И что еще нужно в настройках гибрида включить? Змінено В понеділок в 15:36 користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: В понеділок в 21:16 Поділитись Опубліковано: В понеділок в 21:16 5 годин тому, ЯД сказав: Но когда сети нету, будет ли сетевой отдавать, если он подключен после СТ Не буде, так як без наявної мережі гібридник нічого не живить до СТ, тим паче після. Тут лише підключати на Gen port або на load поставивши відповідні галочки в налаштуваннях. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: учора в 06:56 Поділитись Опубліковано: учора в 06:56 (змінено) 11 годин тому, МакДо сказав: Не буде, так як без наявної мережі гібридник нічого не живить до СТ, тим паче після. Тут лише підключати на Gen port або на load поставивши відповідні галочки в налаштуваннях. Ось по цій схемі? Наче хоум лоад повинен працювати і при відсутності мережі, чи я щось не так зрозумів? І от якщо хоум лоад буде мережевий інвертор? Змінено учора в 08:16 користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: учора в 08:12 Поділитись Опубліковано: учора в 08:12 1 час назад, ЯД сказал: Наче хоум ловля повинен працювати і при відсутності мережі, чи я щось не так зрозумів? При відсутній мережі працюватиме тільки Backup Load. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: учора в 19:31 Поділитись Опубліковано: учора в 19:31 27.07.2026 в 14:31, bruhanda@gmail.com сказав: я хочу щоб сонячна енергія могла гнатись до CT щоб крім центральної мережі підмішувалась моя сонячна, але батарею туди розряджати не повинно, а на load і сонячну і батарею . Мені підказали що на останній прошивці можуть бути такі налаштування , скоро китайці оновлять , якщо буде така можливість я напишу, поки не знайшов Нема таких налаштувань бо воно так працює без усяких налаштувань на усіх прошивках. На бекап подається сонце + мережа якщо вона є чи сонце +батарея якщо мережі немає. В сторону мережі подається тільки сонце якщо стоїть режим zero export to ct та є мережа. Як зробити щоб батарея розряджалась в сторону мережі до ст коли мережа є я не знаю. Дехто каже що якщо налаштувати time of use то можна продавати батарею в мережу, чи можна її в такому випадку розряждати до ст я не знаю. Чисто теоретично при увімкненому greed peak shaving воно повинно розряджати батарею при відмутності сонця в сторону ст якщо потужність з мережі перевищило дозволену потужність з мережі але я такого не робив. Що саме вам підказали буде в останній прошивці я не знаю, спитайте де вони це взяли та дайте оригінал повідомлення від деї що вони там пообіцяли. Може ваши інсталятори перший раз дею побачили та мамі не знають як вона працює? А у підтримки спитали щось не те та підтримка щось не те відповіла? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
mib Опубліковано: учора в 19:56 Поділитись Опубліковано: учора в 19:56 23 минуты назад, k-master сказал: Дехто каже що якщо налаштувати time of use то можна продавати батарею в мережу У меня так продает, да вроде и не только у меня В моем случае я храню.батарею 70% когда пропадает сеть, то идет заряд акб от солнца до 100, когда сеть появляется, то до 70% тоесть лишних 30 оно продает в сеть 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bruhanda@gmail.com Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому 11 часов назад, k-master сказал: Нема таких налаштувань бо воно так працює без усяких налаштувань на усіх прошивках. На бекап подається сонце + мережа якщо вона є чи сонце +батарея якщо мережі немає. В сторону мережі подається тільки сонце якщо стоїть режим zero export to ct та є мережа. Як зробити щоб батарея розряджалась в сторону мережі до ст коли мережа є я не знаю. Дехто каже що якщо налаштувати time of use то можна продавати батарею в мережу, чи можна її в такому випадку розряждати до ст я не знаю. Чисто теоретично при увімкненому greed peak shaving воно повинно розряджати батарею при відмутності сонця в сторону ст якщо потужність з мережі перевищило дозволену потужність з мережі але я такого не робив. Що саме вам підказали буде в останній прошивці я не знаю, спитайте де вони це взяли та дайте оригінал повідомлення від деї що вони там пообіцяли. Може ваши інсталятори перший раз дею побачили та мамі не знають як вона працює? А у підтримки спитали щось не те та підтримка щось не те відповіла? У мене немає "зеленого" тарифу, я не продаю електроенергію в мережу, і великого надлишку сонячної генерації також немає. Тому для мене функція TOU дуже корисна, оскільки дозволяє максимально ефективно використовувати власну сонячну енергію. До виходу LOAD у мене підключені майже всі малопотужні споживачі, а до GRID (після вимірювача, у моєму випадку це Eastron SDM230) підключені більш потужні споживачі: електроплита, духова шафа, посудомийна машина тощо. Саме тому описаний мною режим роботи був би для мене найбільш економічним: малопотужні споживачі на LOAD живляться від сонячної генерації, а за її нестачі - від батареї; батарея заряджається вдень від сонця; потужні споживачі на GRID живляться від мережі, але за наявності сонячної генерації інвертор підмішує сонячну енергію, зменшуючи споживання з мережі; при цьому батарея не повинна розряджатися для живлення GRID-навантаження. Такий алгоритм дозволив би майже повністю використовувати сонячну генерацію, мінімізувати споживання електроенергії з мережі та водночас зберігати батарею зарядженою. В умовах сьогодення для мене це важливо, оскільки я хочу мати достатній запас енергії на випадок відключення електроенергії, а не витрачати її на живлення потужних споживачів, коли мережа доступна. До речі, я спеціально звернувся до технічної підтримки дея та оновив прошивку свого інвертора Deye SUN-6K-SG05LP1-EU-AM2-P до останньої доступної версії. На жаль, навіть після оновлення такої можливості не з'явилося. Підтримка офіційно підтвердила, що інвертор наразі не вміє окремо визначати, чи навантаження знаходиться на стороні GRID чи LOAD, тому керування розрядом батареї можливе лише через TOU. Чесно кажучи, це для мене дивно, адже інвертор фізично має окремі виходи GRID і LOAD та явно знає, через який із них проходить енергія. На мою думку, реалізувати окрему логіку для батареї на виході LOAD цілком можливо програмно, і така функція була б корисною для багатьох користувачів. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 2 години тому, bruhanda@gmail.com сказав: Чесно кажучи, це для мене дивно, адже інвертор фізично має окремі виходи GRID і LOAD та явно знає, через який із них проходить енергія. На мою думку, реалізувати окрему логіку для батареї на виході LOAD цілком можливо програмно, і така функція була б корисною для багатьох користувачів. Насправді така функціональність не має сенсу, тому ніхто не береться це реалізовувати. Якщо вам потрібно підтримувати певний рівень батареї, то ви просто виставляєте потрібний рівень в ToU. Коли буде досягнуто той рівень, то навантаження буде живитись від мережі, і об'єктивно неважливо чи все навантаження буде живитися від мережі, чи тільки частина, бо кількість енергії від того не змінюється. Якщо ви хочете розтягнути батарею на довше, то просто обмежте обмеження потужності з батареї в ToU і тоді все що зверху буде братися з мережі, але знову ж кількість енергії, яку може видати ваша батарея на навантаження, від цього не зміниться. Точно так саме не зміниться кількість енергії, яку ви імпортуєте з мережі. Ви хочете знайти рішення для неіснуючої проблеми, тому не дивуйтесь, що пошуки не дають результату. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 4 часа назад, bruhanda@gmail.com сказал: Чесно кажучи, це для мене дивно Це тому, що ви не намалювали собі просту схему з потоками руху енергії. При відсутній мережі, якщо інвертор подасть на порт Grid згенеровану напругу - ви заживите всю вулицю. Щоб цього не було, потрібно фізично розривати зв'язок інвертора з мережею. Тому підключіть споживачів, яких треба живити від акума на Load. А тих, що лише від сонця - на Grid між інвертором та СТ. 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bruhanda@gmail.com Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 2 часа назад, volomoto сказал: Насправді така функціональність не має сенсу, тому ніхто не береться це реалізовувати. Якщо вам потрібно підтримувати певний рівень батареї, то ви просто виставляєте потрібний рівень в ToU. Коли буде досягнуто той рівень, то навантаження буде живитись від мережі, і об'єктивно неважливо чи все навантаження буде живитися від мережі, чи тільки частина, бо кількість енергії від того не змінюється. Якщо ви хочете розтягнути батарею на довше, то просто обмежте обмеження потужності з батареї в ToU і тоді все що зверху буде братися з мережі, але знову ж кількість енергії, яку може видати ваша батарея на навантаження, від цього не зміниться. Точно так саме не зміниться кількість енергії, яку ви імпортуєте з мережі. Ви хочете знайти рішення для неіснуючої проблеми, тому не дивуйтесь, що пошуки не дають результату. Загалом я з Вами згоден. Якщо дивитися лише з точки зору загального енергобалансу та кількості квт-год, то ви праві. Найімовірніше, саме так я і залишу налаштування: буду використовувати TOU та підбиратиму SOC і потужність розряду батареї під свої потреби. Але, як на мене, тут є один нюанс, який робить таку функцію все ж корисною. У мене немає зеленого тарифу і немає великого надлишку сонячної генерації, моє завдання - максимально використовувати сонячну енергію для зменшення споживання з мережі. При цьому в мене навантаження вже фізично розділені: на LOAD підключені майже всі малопотужні та важливі споживачі; на GRID (через Eastron SDM230) підключені потужні споживачі: плита, духовка, посудомийка і тд. Тому я хотів би, щоб логіка була такою: коли є сонце — сонячна генерація живить і LOAD, і GRID, а надлишок заряджає батарею; коли сонця немає, але мережа є — батарея продовжує працювати тільки на LOAD, а GRID-навантаження живляться від мережі; при зникненні мережі батарея, як і зараз, живить LOAD. На мій погляд, така логіка має сенс саме для таких конфігурацій, як у мене. Потужні прилади на GRID можуть за короткий час спожити кілька кіловат-годин із батареї, тоді як для малопотужних споживачів на LOAD цей самий запас енергії забезпечить значно довшу автономну роботу. Більше того, є ще один важливий момент. Ємність моєї батареї підібрана саме під навантаження, підключені до LOAD. Тобто її запасу енергії достатньо, щоб забезпечити роботу цих споживачів у нічний час або під час відключення електроенергії. Якщо ж після заходу сонця батарея почне додатково живити ще й потужні навантаження на GRID, вона може значно швидше розрядитися. У результаті вночі або під час аварійного відключення мережі можуть залишитися без живлення навіть критичні споживачі, підключені до LOAD, хоча за моєю логікою батарея мала б бути зарезервована саме для них. Саме тому для мене важливе не лише загальне споживання кВт·год, а й те, на які саме навантаження витрачається заряд батареї. Тобто я не пропоную змінити існуючу логіку роботи інвертора або замінити TOU. Я лише говорю про можливість додати ще один режим роботи, який був би корисний користувачам із розділеними навантаженнями. Тим більше, що інвертор фізично має окремі виходи GRID і LOAD. Може трохи сумбурно, але думаю ви мене зрозуміли Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bruhanda@gmail.com Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 9 минут назад, yurriy сказал: Це тому, що ви не намалювали собі просту схему з потоками руху енергії. При відсутній мережі, якщо інвертор подасть на порт Grid згенеровану напругу - ви заживите всю вулицю. Щоб цього не було, потрібно фізично розривати зв'язок інвертора з мережею. Тому підключіть споживачів, яких треба живити від акума на Load. А тих, що лише від сонця - на Grid між інвертором та СТ. Все вірно, ви кажете правильно. Але в мене трохи інша задача. Я хочу максимально використовувати сонячну генерацію протягом дня. Саме тому навантаження на виході LOAD підібране таким чином, щоб при нормальному сонячному дні батарея до ранку була майже повністю розряджена. Такий підхід дозволяє максимально забирати енергію від сонячних панелей вдень: коли є генерація, вона використовується на поточні споживачі та заряд батареї, а не втрачається через обмеження генерації або простій панелей. Тобто моя мета не просто зберегти заряд батареї, а максимально використати доступну сонячну енергію протягом дня. При цьому я хочу, щоб накопичена енергія з батареї в першу чергу використовувалась для навантажень на LOAD, для яких вона фактично і розрахована. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому (змінено) 12 хвилин тому, bruhanda@gmail.com сказав: Все вірно, ви кажете правильно. Але в мене трохи інша задача. Я хочу максимально використовувати сонячну генерацію протягом дня. Саме тому навантаження на виході LOAD підібране таким чином, щоб при нормальному сонячному дні батарея до ранку була майже повністю розряджена. Такий підхід дозволяє максимально забирати енергію від сонячних панелей вдень: коли є генерація, вона використовується на поточні споживачі та заряд батареї, а не втрачається через обмеження генерації або простій панелей. Тобто моя мета не просто зберегти заряд батареї, а максимально використати доступну сонячну енергію протягом дня. При цьому я хочу, щоб накопичена енергія з батареї в першу чергу використовувалась для навантажень на LOAD, для яких вона фактично і розрахована. Ставьте СТ , чтобы ваши потребители с грида были между СТ и инвертором и ставите галочку zero export to CT Тогда эти потребители будут потреблять солнце Змінено 9 годин тому користувачем ЯД Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 17 минут назад, bruhanda@gmail.com сказал: Все вірно, ви кажете правильно. Але в мене трохи інша задача. Я хочу максимально використовувати сонячну генерацію протягом дня. Саме тому навантаження на виході LOAD підібране таким чином, щоб при нормальному сонячному дні батарея до ранку була майже повністю розряджена. Такий підхід дозволяє максимально забирати енергію від сонячних панелей вдень: коли є генерація, вона використовується на поточні споживачі та заряд батареї, а не втрачається через обмеження генерації або простій панелей. Тобто моя мета не просто зберегти заряд батареї, а максимально використати доступну сонячну енергію протягом дня. При цьому я хочу, щоб накопичена енергія з батареї в першу чергу використовувалась для навантажень на LOAD, для яких вона фактично і розрахована. Спробуйте погратись зі Smart Load, підключивши до нього бойлер, наприклад. Логіка його роботи проста - коли батарея заряджена та є надлишок сонячної енергії понад цифру, встановлену в налаштуваннях цього порта, на бойлер буде подане живлення. І він нагріватиме воду суто від сонця. Коли продуктивність сонця впаде нижче встановленої величини, інвертор вимкне бойлер. Само собою цифру треба ставити трохи більшу за потужність бойлера. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
bruhanda@gmail.com Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 1 час назад, yurriy сказал: Спробуйте погратись зі Smart Load, підключивши до нього бойлер, наприклад. Логіка його роботи проста - коли батарея заряджена та є надлишок сонячної енергії понад цифру, встановлену в налаштуваннях цього порта, на бойлер буде подане живлення. І він нагріватиме воду суто від сонця. Коли продуктивність сонця впаде нижче встановленої величини, інвертор вимкне бойлер. Само собою цифру треба ставити трохи більшу за потужність бойлера. Це ідея, дякую, буду дивитись Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз