Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Питання з електрики, що не потребують окремої теми

sanykrimea

Рекомендовані повідомлення

2 часа назад, Фрай сказал:

Єтапʼятьнах!!!! image.gif.d9407031763f59712c64e55f9326d74f.gif
А ви не могли б це повторити у темі Каналізації, ой, теми про війну, бо там місцевий актив копрофагів саме так і живе.

А тепер по темі, для дилетантів: то потрібні автомати після Хагеру, ЕТІ чи ці три-ходові перемикачі самі з дугою впораються?

Бо вже кілька разів ловив себе на тому, що не знімав навантаження при перемиканні.

Хагер говорит , что да

09328EDA-6D00-4118-AB28-5EA1395406A7.png

Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

Ну, все, надо приготовить себе якусь табличку на перемикач, бо знать и не забыть сделать две большие разницы.

Посилання на коментар

17 минут назад, igorrius сказал:

Хагер говорит , что да

09328EDA-6D00-4118-AB28-5EA1395406A7.png

Ответ конечно достойный :-)

Лично от меня спросите, а что сказано в инструкции? Вот я ее лет 5 назад читал там точно было сказано ято нужно, а тут ответ авось пронесет :-)

Посилання на коментар

16 минут назад, Фрай сказал:

Ну, все, надо приготовить себе якусь табличку на перемикач, бо знать и не забыть сделать две большие разницы.

Инструкцию да и вообще описание всей схемы/системы имеет смысл иметь, не для себя так для близких

Посилання на коментар

54 минуты назад, mib сказал:

а что сказано в инструкции? Вот я ее лет 5 назад читал там точно было сказано ято нужно

Цитату, скрин, ссылку, pdf?

spacer.png

Посилання на коментар

6 минут назад, Chatter сказал:

Цитату, скрин, ссылку, pdf?

spacer.png

Яж вам не википедия, поищите, мне достаточно того что я в свое время нашел и прочитал

Посилання на коментар

В 31.10.2025 в 15:57, Игорь&Ира сказал:

Газовий котел. Варіант не підходить.

А у чому проблема перерізати одну доріжку і переробити на сухий контакт?

Чи sonoff TH Elite візміть, там додаткові сухі контакти є

Посилання на коментар

Люди добрі, підкажіть будь ласка з власного досвіду яку оптимально треба потужність закладати на підключення електриким на ділянку(умовно щоб достатньо для опалення хатинки 100кв.м. з газоблоку+зарядка електромобіля одночасно вночі), 17-20кВт достатньо чи ні? 

Змінено користувачем Better Story
доповнення
Посилання на коментар

1 час назад, Better Story сказал:

17-20кВт достатньо чи ні? 

З головою. Це я як власник  подібной хати на електроопаленні та електрички. Маю 17кВт підключення. На все вистачає.

• Лайк 1
Посилання на коментар

5 минут назад, Vikctor сказал:

З головою. Це я як власник  подібной хати на електроопаленні та електрички. Маю 17кВт підключення. На все вистачає.

ще якись там сім років проектував під зарядку електричкі 16А 1Ф

а на сьогодні хочуть 80А+

• Лайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, Телесистемы сказал:

а на сьогодні хочуть 80А+

Я не знаю для кого ви проєктуєте - може там автосалон чи таксопарк. 3-фазні зарядки для електричек до 21кВт це здебільшого європейки і частіше то дороговартісна опція. У китайців максимум 7кВт 1-ф при повільному заряджанні.

• Лайк 1
Посилання на коментар

дякую всім за відповіді, отже 3-фази на 17-20квт і лічильник з тарифом день-нічь на зараз оптимально, а далі вже будемо підлаштовуватись під технопрогрес😀

Посилання на коментар

5 годин тому, Better Story сказав:

дякую всім за відповіді, отже 3-фази на 17-20квт і лічильник з тарифом день-нічь ... 

... і тариф на електроопалення.

Посилання на коментар

16 часов назад, Better Story сказал:

дякую всім за відповіді, отже 3-фази на 17-20квт і лічильник з тарифом день-нічь на зараз оптимально, а далі вже будемо підлаштовуватись під технопрогрес😀

Я б взяв трохи більше. Хоча б 23 кВт щоб поставили автомат на 40А.  Бо котел, бойлер, зарядка - може не вистачити. Тим більш якщо однофазна зарядка на 7 квт то 32 А автомат буде на повністю завантажений і на цю фазу нічого не ввімкнете.

Посилання на коментар

Цікаво, коли введуть абонплату за підведену потужність, як то зробили з газом "на обслуговування газогонів"?

• Лайк 2
Посилання на коментар

17 хвилин тому, porterlv сказав:

Цікаво, коли введуть абонплату за підведену потужність, як то зробили з газом "на обслуговування газогонів"?

і додатково за технічне обслуговування мереж та заміну фільтрів та масла в трасформаторах :flag1:

Посилання на коментар

Хочу перенести лічильник в квартирі у сторону

Підскажіть, в середині 3 кімнатної квартири київській несуча цегляна стіна між сусідами (товщина здається 40 см), в стіні вбудований лічильник і пробки, хочу перенести лічильник нижче в щит 57х51 см розміром, до якого прокладу нові дроти зі всіх кімнат.

Підкажіть де краще на ваш погляд стіну вирізати під щит, бо чув наче ДТЕК дозволяє лічильник перемістити максимум на 50 см від встановленого початкового місця, не зрозуміло звідки вони міряють і чи не причепляться якщо буде на 5-10 см далі?

Знімок екрана 2025-11-07 о 13.28.08.png

Знімок екрана 2025-11-07 о 13.29.13.pngЗнімок екрана 2025-11-07 о 13.38.59.png

Знімок екрана 2025-11-07 о 13.29.40.pngЗнімок екрана 2025-11-07 о 13.38.26.png

Змінено користувачем Mystery
Посилання на коментар

21 минуту назад, Mystery сказал:

Хочу перенести лічильник в квартирі у сторону

Підскажіть, в середині 3 кімнатної квартири київській несуча цегляна стіна між сусідами (товщина здається 40 см), в стіні вбудований лічильник і пробки, хочу перенести лічильник нижче в щит 57х51 см розміром, до якого прокладу нові дроти зі всіх кімнат.

Підкажіть де краще на ваш погляд стіну вирізати під щит, бо чув наче ДТЕК дозволяє лічильник перемістити максимум на 50 см від встановленого початкового місця, не зрозуміло звідки вони міряють і чи не причепляться якщо буде на 5-10 см далі?

Знімок екрана 2025-11-07 о 13.07.56.png

Заберіть цей страшний щит. Можно зробити ось так. Буде куди естетичніше.

IMG_20251107_133731_042.jpg

IMG_20251107_133728_183.jpg

• Лайк 2
  • Дізлайк 1
Посилання на коментар

1 час назад, porterlv сказал:

Промислові споживачі давно платять за розподіл і за постачання окремо. То для побутових споживачів все злито в купу та ще й за пільговим тарифом.

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...