vbb Опубліковано: учора в 10:09 Поділитись Опубліковано: учора в 10:09 22 хвилини тому, Made in USSR сказав: У любого устройства есть требования к установке и температуре внешней среды . Соблюдайте и не будет никаких проблем . Многие устанавливают там ,где инвертор вообще не должен быть , и устанавливают так как он не должен устанавливается. внутрішня стіна гаража. як бачите температура батареї в нормі, тож нема environmental перегріву. тож не той випадок. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: учора в 10:33 Поділитись Опубліковано: учора в 10:33 20 минут назад, vbb сказал: внутрішня стіна гаража. як бачите температура батареї в нормі О, у меня так, правда стена на юг, но в принципе думаю нормально, приподнимаю ворота для сквознячка. Градусник обычно не выше 30 даже в самые жаркие дни. Щас глянул +26. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: учора в 18:01 Поділитись Опубліковано: учора в 18:01 22 години тому, Made in USSR сказав: этот колхоз та шо ви знаєте про колхоз... У мене проблема виникла в тому, що інвертор перегріває майстерню. Температура могла сягати 35 а самого інвертора 60+ в піки спеки та генерації. Вентилятор на майстерню не допомагав. Коли всередені 35 і з вулиці заходить 30-35 то користі не багато. Довелося відводити і викидувати тепло безпосередньо він інвертора. Ящик зробив з соснового бруса і МДФ. Потім і трубу утеплив щоб не нагрівала повітря. 1 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Made in USSR Опубліковано: учора в 19:14 Поділитись Опубліковано: учора в 19:14 (змінено) да это не колхоз , это прям Агрохолдинг 😀 . Кондиционер никак нельзя было поставить ?! девятка может дать "2.5 квт холода " ,правильнее компенсировать избыточное тепло на 2.5 квт. При условии наличия солнца и батарей это было бы не больно и правильно . Цена вопроса 500 долларов максимум. Змінено учора в 19:21 користувачем Made in USSR Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: учора в 19:53 Поділитись Опубліковано: учора в 19:53 1 годину тому, razzil сказав: У мене проблема виникла в тому, що інвертор перегріває майстерню. Температура могла сягати 35 а самого інвертора 60+ в піки спеки та генерації. Вентилятор на майстерню не допомагав. Коли всередені 35 і з вулиці заходить 30-35 то користі не багато. Довелося відводити і викидувати тепло безпосередньо він інвертора. Ящик зробив з соснового бруса і МДФ. Потім і трубу утеплив щоб не нагрівала повітря. У вас 3 стабілізатори на кожну фазу? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 7 годин тому, AnMig сказав: У вас 3 стабілізатори на кожну фазу? Ні, лише по одному на кожну. 6 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 16 годин тому Поділитись Опубліковано: 16 годин тому 8 годин тому, Made in USSR сказав: Кондиционер никак нельзя было поставить ?! Ага. Витратити гроші раз, додати ще одного споживача електроенергії, і не маленького, проти 30Вт вентилятора. Щоб шо? Не відривати дупу від дивану і не "замарать белые рученьки"? 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrei1 Опубліковано: 14 годин тому Поділитись Опубліковано: 14 годин тому Добрый день завсегдатаям, тему перечитал по диагонали, прошу вашего совета по следующим вопросам: 1. Где покупать Дею с гарантией? У кого брали, какой отзыв дадите? 2. Сейчас в планах одно поле на 14 LONGi Solar 450W Dual Glass (Bifacial) на 6-7 КвТ, есть ли смысл брать Дею на 10 КвТ трёхфазную (Deye SUN-10KSG05LP3-EU) с перспективой подключения второго стринга, и мощностью в 10 КвТ/3 фазы на домовладение, или же проще взять Дею послабее-подешевле на 6-8 КвТ 1 фазу, и работать с этим одним полем? Как оно проще-лучше? Сейчас мощность на дом - 5 КвТ и 1 фаза. 3. Можете ли порекомендовать кого-то для сбора защитного щитка под эту самую Дею? Идея в том чтоб купить готовый щиток, а уже местные электрики мне его поставят. 4. Тот же вопрос, только по Однолинейной схеме подключения - кто её начертит по всем правилам, может имеете контакт? Благодарю заранее, извините за неясные формулировки, я в этом деле новичок. Дею мне советовал товарищ, говорит что на нее денег не жалко потратить. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 13 годин тому Поділитись Опубліковано: 13 годин тому 19 минут назад, Andrei1 сказал: Сейчас мощность на дом - 5 КвТ и 1 фаза. Зачем вам 3 фазная дея на 10 квт? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 1 година тому, Andrei1 сказав: Сейчас мощность на дом - 5 КвТ и 1 фаза 1 година тому, DimaF сказав: Зачем вам 3 фазная дея на 10 квт? 1 година тому, Andrei1 сказав: с перспективой подключения второго стринга, и мощностью в 10 КвТ/3 фазы на домовладение Тільки навіщо Однолінійна схема "за всіма правилами"? Будете підключати ЗТ? То спочатку визначтесь з потужністю, фазністю, кількістю панелей. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrei1 Опубліковано: 12 годин тому Поділитись Опубліковано: 12 годин тому 1 час назад, DimaF сказал: Зачем вам 3 фазная дея на 10 квт? Товарищ и которого стоит подобная на ЗТ рекомендовал, по его словам под ЗТ ДТЕК 10 КвТ на одну фазу не пропустит, так что нужно обязательно поднятие мощности до 10 КвТ, и, соответственно, инвертор под это. 22 минуты назад, sanyas15 сказал: Будете підключати ЗТ? Так. 22 минуты назад, sanyas15 сказал: То спочатку визначтесь з потужністю, фазністю, кількістю панелей. 1 час назад, Andrei1 сказал: Сейчас в планах одно поле на 14 LONGi Solar 450W Dual Glass (Bifacial) на 6-7 КвТ, Потужність і фазність - 10 КвТ/3 фази. Кількість панелей - як будут гроші поставлю ще одне поле на десяток таких самих, а поки - так як я вказав в моєму повідомленні. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 11 годин тому Поділитись Опубліковано: 11 годин тому 1 година тому, Andrei1 сказав: ЗТ ДТЕК 10 КвТ на одну фазу не пропустит Deye SUN-10KSG05LP3-EU вам ніколи не дасть 10квт на одну фазу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
volomoto Опубліковано: 10 годин тому Поділитись Опубліковано: 10 годин тому 6 годин тому, razzil сказав: Витратити гроші раз, додати ще одного споживача електроенергії, і не маленького, проти 30Вт вентилятора. Є ще один суттєвий мінус: побутовий кондиціонер в майстерні забивається пилом за лічені місяці і толку від нього стає дуже мало. Для таких умов тільки канальник із фільтром, а це вже негуманний бюджет. В мене схожа ситуація із гаражем, який фактично став майстернею і складом всього, і там температура легко піднімається вище 30 градусів в спеку, тому було таке, що штатні вентилятори о 9:30 вмикаються і о 17:30 вимикаються: Я поставив потужний витяжний вентилятор, який керується різницею температури всередині і ззовні, а також просто відкриваю гаражні ворота ввечері і зранку. 3 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 23 хвилини тому, volomoto сказав: В мене схожа ситуація із гаражем я вже розглядав варіант перевісити його за стінку на вулицю, але поки вирішив малою кровʼю. Думали теж мабуть за таке? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 2 години тому, Andrei1 сказав: Товарищ и которого стоит подобная на ЗТ рекомендовал, по его словам под ЗТ ДТЕК 10 КвТ на одну фазу не пропустит, так что нужно обязательно поднятие мощности до 10 КвТ, и, соответственно, инвертор под это. 10 кВт на 3 фази це мало бу у вас буде автомат на 16А, а це означає що наприклад чайнік та бойлер одночасно працювати не будуть. А може й будуть, як пощастить. Але якщо в цей час ще додасться пральна машина то автомат точно спрацює. Щоб того не було то треба буде розводити усю проводку по 3-м фазам та розділяти споживачів. Чи брати 15 кВт, тоді в принципі можна плюнути на баланс фаз та підключити все на одну як було. Трьохфазний інвертор від однофазної мережі працювати не буде. Взагалі ніяк. Тому покупка трьохфазного інвертора вимагає вже звертатись до ДТЕК чи що у вас та підключати трьохфазну мережу. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrei1 Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 10 минут назад, k-master сказал: Трьохфазний інвертор від однофазної мережі працювати не буде. Взагалі ніяк. Тому покупка трьохфазного інвертора вимагає вже звертатись до ДТЕК чи що у вас та підключати трьохфазну мережу. Мабуть я не дуже зрозуміло висловився, давайте переформулюю: - зараз у мене 5 КвТ/1 фаза - під ЗТ (ніби як) треба 10 КвТ (під мою СЕС), і ДТЕК за моєю заявою заведе 3 фази. - виходячи з цього, я розглядаю купівлю гібридного інвертора Дея на 10 КвТ/3 фази. Питання яке витікає з цього я сформулював тут: 4 часа назад, Andrei1 сказал: есть ли смысл брать Дею на 10 КвТ трёхфазную (Deye SUN-10KSG05LP3-EU) с перспективой подключения второго стринга, и мощностью в 10 КвТ/3 фазы на домовладение, или же проще взять Дею послабее-подешевле на 6-8 КвТ 1 фазу, и работать с этим одним полем? Тобто, чи мені слідувати пораді товариша і піднімати потужність через ДТЕК на 10 КвТ/3 фази, чи простіше просто залишити меньшу СЕС, і взяти інвертор на умовні 6 КвТ/1фазу? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrei1 Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому (змінено) дубль Змінено 9 годин тому користувачем Andrei1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 1 хвилину тому, Andrei1 сказав: - під ЗТ (ніби як) треба 10 КвТ (під мою СЕС), і ДТЕК за моєю заявою заведе 3 фази. 1) навіщо взагалі ЗТ на таку потужність? Там ще невідомо, що буде після 29го року. А за 3 роки ваша станція навряд окупиться. 2) при відключеннях світла зт не працює. Якщо ви просто готуєтесь до зими, то забийте на той ЗТ, беріть на свою одну фазу 6-8 квт інвертор, обмежуйте Грід Пік Шейвінгом і зимуйте Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrei1 Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 11 минут назад, beavis сказал: 1) навіщо взагалі ЗТ на таку потужність? Там ще невідомо, що буде після 29го року. А за 3 роки ваша станція навряд окупиться. То нічого, частково окупиться до 29, а далі буде нет-біллінг, то окупатиметься економією на платіжках. 12 минут назад, beavis сказал: 2) при відключеннях світла зт не працює. Я знаю. До інвертора планую батарею, якраз на випадок відключень 13 минут назад, beavis сказал: забийте на той ЗТ, беріть на свою одну фазу 6-8 квт інвертор А є варіант взяти інвертор на 6-8 КвТ однофазовий, і підключити ЗТ, чи ДТЕК не прийме такого? Бо моє поле якраз на такий інвертор і підійде, там пік 6.3 Квт, а реально мабуть 5, не більше. Порадьте тоді гібридну Дею під таке поле. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому 9 хвилин тому, Andrei1 сказав: А є варіант взяти інвертор на 6-8 КвТ однофазовий, і підключити ЗТ, чи ДТЕК не прийме такого? Можна як 6-8 кВт при однофазному приєднанні (з обмеженням в 10кВт, бо по одній фазі то забагато) так і до 30кВт з трифазному приєднанні. Вам важко визначитись, то ж візьміть своє реальне споживання, калькулятор, ціни і підра)(уйте вартість станції та раціональність. 11 хвилин тому, Andrei1 сказав: Порадьте тоді гібридну Дею під таке поле. Sun 6k sg05lp1-eu-am2p Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrei1 Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 6 минут назад, МакДо сказал: Можна як 6-8 кВт при однофазному приєднанні (з обмеженням в 10кВт, бо по одній фазі то забагато) Дякую, це співпадає з тим що мені казав товариш. Тоді не буду морочити собі голову, підключу своє поле через оцей інвертор Sun 6k. Ще й грошей зекономлю, і на потужності, і на інверторі. Бо по його словам менше 10 КвТ ДТЕК не підключає, а ба то неправда. Споживання у мене зовсім невисоке, тому ЗТ на найближчі роки дозволить скидати майже 90% денної генерації в мережу. 7 минут назад, МакДо сказал: Sun 6k sg05lp1-eu-am2p Дякую. А по іншим питанням з мого першого поста не просвітите? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
DimaF Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 46 минут назад, Andrei1 сказал: Тобто, чи мені слідувати пораді товариша і піднімати потужність через ДТЕК на 10 КвТ/3 фази, чи простіше просто залишити меньшу СЕС, і взяти інвертор на умовні 6 КвТ/1фазу? То вы уж сами решите что вам нужно) Чтобы потом не переделывать. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrei1 Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 2 минуты назад, DimaF сказал: То вы уж сами решите что вам нужно) Так вся эта катавасия по причине 10 КвТ и 3 фаз была из-за моего товарища, который в этом деле понимает так себе (хотя у него именно 10 КвТ стоит, и три фазы). А мне под моё поле и потребности 6 КвТ хватит с избытком. Цели "заработать побольше денег" не стоит, цель "иметь возможность заряжать батарею + сбрасывать невостребованную генерацию в сеть". Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 14 хвилин тому, Andrei1 сказав: Дякую. А по іншим питанням з мого першого поста не просвітите? повторіть питання, на які ви ще не отримали відповідь враховуючи те, що ви вже трішки розібралися 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Andrei1 Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 1 минуту назад, МакДо сказал: повторіть питання, на які ви ще не отримали відповідь враховуючи те, що ви вже трішки розібралися 1. Где покупать Дею с гарантией? У кого брали, какой отзыв дадите? 2. Сейчас в планах одно поле на 14 LONGi Solar 450W Dual Glass (Bifacial) на 6-7 КвТ, есть ли смысл брать Дею на 10 КвТ трёхфазную (Deye SUN-10KSG05LP3-EU) с перспективой подключения второго стринга, и мощностью в 10 КвТ/3 фазы на домовладение, или же проще взять Дею послабее-подешевле на 6-8 КвТ 1 фазу, и работать с этим одним полем? Как оно проще-лучше? Сейчас мощность на дом - 5 КвТ и 1 фаза. 3. Можете ли порекомендовать кого-то для сбора защитного щитка под эту самую Дею? Идея в том чтоб купить готовый щиток, а уже местные электрики мне его поставят. 4. Тот же вопрос, только по схеме подключения - кто её начертит по всем правилам, может имеете контакт? Де купувати, бо продавців багато і ціни різні - он щойно подивився. Плюс під ЗТ треба ж сертифікати. Захисний щиток бажано в зборі, під характеристики інвертора і поля. Схема підключення - хто їх малює, щоб ДТЕК прийняв. Панелі крутитиму сам, на то багато розуму не треба, а от всю цю електрику то когось пошукаю щоб підключив, може з ДТЕКівських хто зробить, то хочу все закупити наперед. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз