МакДо Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 4 хвилини тому, AnMig сказав: по трохи читаю документацію (ту що скачана з сайту). І дещо не дає спокою. В ній показано що замикання N і PE має відбуватися зовнішнім реле. Виходить, що він сам не об'єднує їх, чи це я щось неправильно розумію? На скільки я знаю, то достатньо просто підняти свічі. І той, ви не будете обʼєднувати нулі? У вас нуль повторно заземлений? Хочете острівний режим? 6 хвилин тому, AnMig сказав: Алеж для захисту людини має бути 30 То ставте пзв після інвертора, інакше те пзв буде постійно вирубатися. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому (змінено) 26 хвилин тому, МакДо сказав: У вас нуль повторно заземлений? Лише, коли живлення будинку відбувається від генератора (міський нуль і фаза роз'єднані). Коли живлення будинку від міської мережі, то повторного заземлення нуля немає. Це теперішня ситуація (без інвертора). 26 хвилин тому, МакДо сказав: Хочете острівний режим? Не можу відповісти, хочу як правильно зробити. 26 хвилин тому, МакДо сказав: ви не будете обʼєднувати нулі? В тому й питання: чи об'єднувати нулі, чи заземляти нуль, чи інвертор сам його заземлить... Хочеться мати можливість трохи підзаряджати АКБ і живити будинок на мінімалках від генератора на випадок довгих відключень. А в інструкції якісь дві різні схеми. Лише в тій що для Австралії нулі об'єднані (ще й із заземленням об'єднані) 😀 Вже голова кипить Прихований текст Прихований текст Змінено 5 годин тому користувачем AnMig Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 5 годин тому Поділитись Опубліковано: 5 годин тому 42 хвилини тому, AnMig сказав: Лише, коли живлення будинку відбувається від генератора (міський нуль і фаза роз'єднані). Коли живлення будинку від міської мережі, то повторного заземлення нуля немає. Це теперішня ситуація (без інвертора). Не можу відповісти, хочу як правильно зробити. В тому й питання: чи об'єднувати нулі, чи заземляти нуль, чи інвертор сам його заземлить... Хочеться мати можливість трохи підзаряджати АКБ і живити будинок на мінімалках від генератора на випадок довгих відключень. А в інструкції якісь дві різні схеми. Лише в тій що для Австралії нулі об'єднані (ще й із заземленням об'єднані) 😀 Вже голова кипить Показати вміст Приховати вміст Повторне заземлення нейтралі робиться на вводі раз і назавжди, то не примха генератора. Робіть по схемі #2. 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому (змінено) 1 годину тому, МакДо сказав: то не примха генератора Так, це я так свідомо зробив колись, щоб повністю відсікати міську мережу, але при тому, щоб в домі був нуль. 1 годину тому, МакДо сказав: Робіть по схемі #2. Тобто, не просто кинути вихід N інвертора на вхідий N, а ще й заземлити вхідний N? Дякую. Бо я просто в шоці з людей які знімають тіктоки і ютуби. Наприклад, ніхто не покаже як під'єднати генератор. Всі лише показують як це просто, і як легко налаштувати, але не покаже який провід куди пхати. Лише одного знайшов, який відкрито сказав, що не треба ніяких занулень/заземлень фази... під'єднав два виходи генератора, налаштував як потрібно, і дея нормально з ним працює... А то якісь таємниці і секрети з того роблять, щоб шо?! Змінено 3 години тому користувачем AnMig Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 2 години тому Поділитись Опубліковано: 2 години тому 23 хвилини тому, AnMig сказав: Тобто, не просто кинути вихід N інвертора на вхідий N, а ще й заземлити вхідний N Это зависит от схемы заземления. Тут уже во многих темах в электрике проходили. Повторное заземление это если у вас хорошая сеть и на каждом/каждом втором столбе заземление. Иначе в случае чего все пойдет заземляться через ваш счётчик (так как у вас заземление рабочее и сопротивление меньше, чем его отсутствие)) И счётчик это посчитает как ваше споживання. А повторное заземление до счетчика, как было бы правильно, вас не дадут сделать. Если у вас свое отдельное заземление - то и все - это ваше заземление. По крайней мере сейчас. Проверить в принципе легко - отключите ввод со столба и посмотрите, звонится ли Н с землей после инвертора. И так же при наличии сети и питания от сети проверить н до инвертора и после 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Наблюдатель Опубліковано: 21 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 21 хвилин тому 15 часов назад, Andrei1 сказал: 3. Можете ли порекомендовать кого-то для сбора защитного щитка под эту самую Дею? Идея в том чтоб купить готовый щиток, а уже местные электрики мне его поставят. В 99,999...% случаев в готовых и самодельных щитах УЗИП солнечных электрических панэлей в среднем 6 ОШЫБОК. На ютубе периодически появляются АВАРИИ подобных щитов. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз