МакДо Опубліковано: 23 години тому Поділитись Опубліковано: 23 години тому 4 хвилини тому, AnMig сказав: по трохи читаю документацію (ту що скачана з сайту). І дещо не дає спокою. В ній показано що замикання N і PE має відбуватися зовнішнім реле. Виходить, що він сам не об'єднує їх, чи це я щось неправильно розумію? На скільки я знаю, то достатньо просто підняти свічі. І той, ви не будете обʼєднувати нулі? У вас нуль повторно заземлений? Хочете острівний режим? 6 хвилин тому, AnMig сказав: Алеж для захисту людини має бути 30 То ставте пзв після інвертора, інакше те пзв буде постійно вирубатися. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 22 години тому Поділитись Опубліковано: 22 години тому (змінено) 26 хвилин тому, МакДо сказав: У вас нуль повторно заземлений? Лише, коли живлення будинку відбувається від генератора (міський нуль і фаза роз'єднані). Коли живлення будинку від міської мережі, то повторного заземлення нуля немає. Це теперішня ситуація (без інвертора). 26 хвилин тому, МакДо сказав: Хочете острівний режим? Не можу відповісти, хочу як правильно зробити. 26 хвилин тому, МакДо сказав: ви не будете обʼєднувати нулі? В тому й питання: чи об'єднувати нулі, чи заземляти нуль, чи інвертор сам його заземлить... Хочеться мати можливість трохи підзаряджати АКБ і живити будинок на мінімалках від генератора на випадок довгих відключень. А в інструкції якісь дві різні схеми. Лише в тій що для Австралії нулі об'єднані (ще й із заземленням об'єднані) 😀 Вже голова кипить Прихований текст Прихований текст Змінено 22 години тому користувачем AnMig Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 22 години тому Поділитись Опубліковано: 22 години тому 42 хвилини тому, AnMig сказав: Лише, коли живлення будинку відбувається від генератора (міський нуль і фаза роз'єднані). Коли живлення будинку від міської мережі, то повторного заземлення нуля немає. Це теперішня ситуація (без інвертора). Не можу відповісти, хочу як правильно зробити. В тому й питання: чи об'єднувати нулі, чи заземляти нуль, чи інвертор сам його заземлить... Хочеться мати можливість трохи підзаряджати АКБ і живити будинок на мінімалках від генератора на випадок довгих відключень. А в інструкції якісь дві різні схеми. Лише в тій що для Австралії нулі об'єднані (ще й із заземленням об'єднані) 😀 Вже голова кипить Показати вміст Приховати вміст Повторне заземлення нейтралі робиться на вводі раз і назавжди, то не примха генератора. Робіть по схемі #2. 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 20 годин тому Поділитись Опубліковано: 20 годин тому (змінено) 1 годину тому, МакДо сказав: то не примха генератора Так, це я так свідомо зробив колись, щоб повністю відсікати міську мережу, але при тому, щоб в домі був нуль. 1 годину тому, МакДо сказав: Робіть по схемі #2. Тобто, не просто кинути вихід N інвертора на вхідий N, а ще й заземлити вхідний N? Дякую. Бо я просто в шоці з людей які знімають тіктоки і ютуби. Наприклад, ніхто не покаже як під'єднати генератор. Всі лише показують як це просто, і як легко налаштувати, але не покаже який провід куди пхати. Лише одного знайшов, який відкрито сказав, що не треба ніяких занулень/заземлень фази... під'єднав два виходи генератора, налаштував як потрібно, і дея нормально з ним працює... А то якісь таємниці і секрети з того роблять, щоб шо?! Змінено 20 годин тому користувачем AnMig 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 19 годин тому Поділитись Опубліковано: 19 годин тому 23 хвилини тому, AnMig сказав: Тобто, не просто кинути вихід N інвертора на вхідий N, а ще й заземлити вхідний N Это зависит от схемы заземления. Тут уже во многих темах в электрике проходили. Повторное заземление это если у вас хорошая сеть и на каждом/каждом втором столбе заземление. Иначе в случае чего все пойдет заземляться через ваш счётчик (так как у вас заземление рабочее и сопротивление меньше, чем его отсутствие)) И счётчик это посчитает как ваше споживання. А повторное заземление до счетчика, как было бы правильно, вас не дадут сделать. Если у вас свое отдельное заземление - то и все - это ваше заземление. По крайней мере сейчас. Проверить в принципе легко - отключите ввод со столба и посмотрите, звонится ли Н с землей после инвертора. И так же при наличии сети и питания от сети проверить н до инвертора и после 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Наблюдатель Опубліковано: 17 годин тому Поділитись Опубліковано: 17 годин тому 15 часов назад, Andrei1 сказал: 3. Можете ли порекомендовать кого-то для сбора защитного щитка под эту самую Дею? Идея в том чтоб купить готовый щиток, а уже местные электрики мне его поставят. В 99,999...% случаев в готовых и самодельных щитах УЗИП солнечных электрических панэлей в среднем 6 ОШЫБОК. На ютубе периодически появляются АВАРИИ подобных щитов. 7 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yurriy Опубліковано: 9 годин тому Поділитись Опубліковано: 9 годин тому Запах сірки відчуваєте? 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 8 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 8 годин тому Про помилки підтверджую, багато. Місяць тому мало не спалили 15к гібрид, через неправильний щит захисту PV. Зараз от звонють про 6к, шо шото димить, хотіли дистанційно дим полічить, вчора тільки сонце приліпили самі. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 8 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 8 годин тому, Наблюдатель сказав: ОШЫБОК кацапура неграмотна 2 1 3 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 12 хвилин тому, yur43 сказав: Про помилки підтверджую, багато. Місяць тому мало не спалили 15к гібрид, через неправильний щит захисту PV. Зараз от звонють про 6к, шо шото димить, хотіли дистанційно дим полічить, вчора тільки сонце приліпили самі. А можно подробнее - что там не правильно было? 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
k-master Опубліковано: 8 годин тому Поділитись Опубліковано: 8 годин тому 17 хвилин тому, ЯД сказав: А можно подробнее - что там не правильно было? Мені здається там неправильна сама концепція того щіта з DIN автоматами. Я дививися на ці DC автомати котрі практично усі коштують пару доларів на алі та прийшов до висновку що їх ставити не можна. Здаєтсья вони працюють до першого спрацювання під час котрого вони просто згорають бо тупо не можуть загасити дугу. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 7 годин тому Автор Поділитись Опубліковано: 7 годин тому 1 година тому, ЯД сказав: А можно подробнее - что там не правильно было? В щиту захисту PV для інвертора з напругою стрингів до 1000v поставили обмежувачі напруги на 500v, більшість з них зразу пробила, але інвертор спас вхідний автомат . 2 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 12 годин тому, ЯД сказав: Тут уже во многих темах в электрике проходили. Повторное заземление это если у вас хорошая сеть и на каждом/каждом втором столбе заземление. Иначе в случае чего все пойдет заземляться через ваш счётчик (так как у вас заземление рабочее и сопротивление меньше, чем его отсутствие)) И счётчик это посчитает как ваше споживання. А повторное заземление до счетчика, как было бы правильно, вас не дадут сделать. Саме про це я кілька років тому тут розпитував, так і не отримав відповідь. Тому найбезпечнішим було залишити все так, як зробили електрики при підключенні мережі в будинок. А на випадок резерву (роботі від генератора) - повністю відрубую нуль і фазу мережі. А свій локальний нуль роблю із власного заземлення. По моїй вулиці на кожному стовпі стержень забитий в землю. Він продзвонюється із вхідним нулем. Але ШІ каже, що в мене скоріш за все TT, і зробити TN-C-S зі своїм заземленням я не маю права. 12 годин тому, ЯД сказав: Проверить в принципе легко - отключите ввод со столба и посмотрите, звонится ли Н с землей после инвертора. И так же при наличии сети и питания от сети проверить н до инвертора и посл Провірити не можу, бо ще навіть не визначився зі схемою підключення інвертора 12 годин тому, ЯД сказав: Если у вас свое отдельное заземление - то и все - это ваше заземление. По крайней мере сейчас. Воно то своє, але не зв'язане ніяк із мережею. Бо я вже кілька років не знаю як визначити, чи в мене на вході PEN чи N. 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
AnMig Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому От мені цікаво. Якщо не робити самому, а заплатити сіксіон гривнів інсталяторам резервного живлення (з сертифікатами і знаннями ПУЕ). ....от вони прийдуть до мене, подивляться і якимось магічним способом взнають як підключати інвертор і чи заземляти вхідний нуль чи ні, зрозміють яка в мене система TT, чи TN-C-S? Якщо так, то звідки мені взнати той секрет що знають вони? Чи все ж вони бачать ті ж самі 4 дроти, що бачу я, і підключать навмання... 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
sanyas15 Опубліковано: 6 годин тому Поділитись Опубліковано: 6 годин тому 18 годин тому, k-master сказав: Якщо переходити на 3Ф то там буде трохи за потужність плата Якщо з 1Ф піднімати потужність та переходити на 3Ф, то це буде нове підключення - а це новий проєкт та зовсім не трохи грошей. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 2 години тому, yur43 сказав: В щиту захисту PV для інвертора з напругою стрингів до 1000v поставили обмежувачі напруги на 500v, більшість з них зразу пробила, але інвертор спас вхідний автомат . Пробила, і заземлила стрінг? А що далі сталося? А чого б інвертор постраждав від цього? А чого спрацював вхідний автомат? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
90BCO Опубліковано: 4 години тому Поділитись Опубліковано: 4 години тому 22 минуты назад, razzil сказал: Пробила, і заземлила стрінг? А що далі сталося? А чого б інвертор постраждав від цього? А чого спрацював вхідний автомат? Вангую, що зекономили на плавких вставках Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 3 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 3 години тому 44 хвилини тому, razzil сказав: Пробила, і заземлила стрінг? А що далі сталося? А чого б інвертор постраждав від цього? А чого спрацював вхідний автомат? Так. Наче як працює. Бо струм іде з мережі через неізольований МРРТ на землю. Не знаю. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
razzil Опубліковано: 3 години тому Поділитись Опубліковано: 3 години тому Якщо з мережі через МРРТ на землю, то тоді зрозуміло. Значить плавкі вставки та автомат на PV стороні не спрацювали, або їх не було. Або можливо ввідний просто раніше встиг. Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
yur43 Опубліковано: 2 години тому Автор Поділитись Опубліковано: 2 години тому (змінено) 1 година тому, razzil сказав: або їх не було стоять запобіжники на 32А і автомати на 20А Змінено 2 години тому користувачем yur43 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
МакДо Опубліковано: 1 година тому Поділитись Опубліковано: 1 година тому 4 години тому, AnMig сказав: От мені цікаво. Якщо не робити самому, а заплатити сіксіон гривнів інсталяторам резервного живлення (з сертифікатами і знаннями ПУЕ). ....от вони прийдуть до мене, подивляться і якимось магічним способом взнають як підключати інвертор і чи заземляти вхідний нуль чи ні, зрозміють яка в мене система TT, чи TN-C-S? Якщо так, то звідки мені взнати той секрет що знають вони? Чи все ж вони бачать ті ж самі 4 дроти, що бачу я, і підключать навмання... Якщо лінія у вас відносно не стара, а на опорах у вас заземляється нейтраль, значить до вас приходить PEN і у вас на лінії система TN-C-S. Заземліть його повторно у себе і розділіть на PE та N. Якщо дуже не впевнені - питайте в монтажників ДТЕК 1 1 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
ЯД Опубліковано: 35 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 35 хвилин тому 1 година тому, МакДо сказав: Якщо дуже не впевнені - питайте в монтажників ДТЕК Ага, я так спросил, в ответ услышал "чё? Это шо таке? Забивайте арматуру и заводить землю" )) Хотя на почти каждом столбе заземление и меньше 3 Ом 1 Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
beavis Опубліковано: 19 хвилин тому Поділитись Опубліковано: 19 хвилин тому 1 годину тому, МакДо сказав: Якщо лінія у вас відносно не стара, а на опорах у вас заземляється нейтраль, значить до вас приходить PEN і у вас на лінії система TN-C-S. Заземліть його повторно у себе і розділіть на PE та N. Якщо дуже не впевнені - питайте в монтажників ДТЕК А коли форумний ексгібіціоніст показує свій дизлайк - це ж вже показник корисного коментаря? Посилання на коментар Поділитися на інших сайтах More sharing options...
Рекомендовані повідомлення
Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування
Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар
Створити акаунт
Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!
Зареєструвати акаунтУвійти
Вже зареєстровані? Увійдіть тут.
Увійти зараз