Перейти до публікації
Пошук в
  • Додатково...
Шукати результати, які містять...
Шукати результати в...

Питання з електрики, що не потребують окремої теми

sanykrimea

Рекомендовані повідомлення

11 хвилин тому, Игорь&Ира сказав:

Можете порекомендувати насос?

це точно питання для гілки по електриці ?

Якщо що я вже теж заплутався 😉

• Конфуз 1
Посилання на коментар
Поділитися на інших сайтах

8 годин тому, DraVVa сказав:

це точно питання для гілки по електриці ?

Якщо що я вже теж заплутався 😉

Вибачаюся. Просто це сама активна тема. Як кажуть, "і тут Остапа понесло" . 😀

Змінено користувачем Игорь&Ира
  • Хаха 1
Посилання на коментар

47 минут назад, Игорь&Ира сказал:

Останнє питання: розробити прилад, який під час старту не перевищуватиме номінальну потужність, це з області фантастики чи просто тоді не запуститься насос?

Это из фундаментальных основ электротехники, так что фантастика.

• Дякую 1
Посилання на коментар

33 минуты назад, Игорь&Ира сказал:

Хочу реанімувати літній душ, але там плоский бак 200*100*40 см на висоті 2,5 м. Боюсь не буде напору в лійці зі шлангом. Можете порекомендувати насос?

Я хотів використати AL-KO GPI 900/3, який вже давно купив для підвищення тиску, але не задіяв. Він схожий на Grundfos MQ 3-35.

Змінено користувачем ashim1990
  • Дякую 1
Посилання на коментар

В 14.05.2026 в 10:25, Игорь&Ира сказал:

Можливо, знову дістанеться від Сергія, але читаю: "Уменьшение стартового напряжения на 0-50%", тобто той же пік, але дещо менший. 

Screenshot_2026-05-14-10-15-11-118_com.android.chrome.jpg

да . Если хотите избавится от стартового тока почти совсем ,то ставьте частотный преобразователь.

• Дякую 1
Посилання на коментар

1 година тому, Игорь&Ира сказав:

Значить інвертор треба брати з запасом на пік, тобто повертаємося до того, чого хотів уникнути..

До речі, виробник Скада пише, що його ПП не дружить з генераторами.

Останнє питання: розробити прилад, який під час старту не перевищуватиме номінальну потужність, це з області фантастики чи просто тоді не запуститься насос?

Вы из мухи делаете слона. Вы БДЖ на 1 кВт думали ставить? 

Если вам 3 кВт гены хватало, то 5 кВт инвертор и не надо морочить голову себе 

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

3 години тому, Игорь&Ира сказав:

Значить інвертор треба брати з запасом на пік, тобто повертаємося до того, чого хотів уникнути..

У мене на дачі таке працює:

Інвертор SRNE 1.5kW 12V + акумулятор LiFePO 100Ah.

Насос в криниці, на ньому написано 800W. Без плавного пуску інвертор вимикався в захист при старті насоса. 

З отим дешевим плавним пуском з аліекспресу – насос спокійно запускається. При цьому інвертор живить ще газовий котел, насос теплої підлоги, та інтернет.

• Лайк 1
  • Дякую 1
Посилання на коментар

18 часов назад, ashim1990 сказал:

Ціна за такий ГА від 11000 грн. Якщо мембрана пошкодиться, то ще майже 4 тис. грн. Таке собі.

Ну, дуже непогані є і від 10 тисяч. У мене є такий ГА, рівно 300л, працює з січня 2022 року, все нормально. Є ще на 100л, працює з 2019 року, вдома на 20л працює з 2014. В цих ГА не мембрана, а мішок з харчової резини, досить довговічний. Треба тільки слідкувати за тиском, бо ніпель може з часом трохи травити, і ємність мішка буде переповнюватись, може навіть порватись. Для кожного є штатне значення тиску при відсутності води, треба це іноді перевіряти.

Посилання на коментар

В 14.05.2026 в 13:09, beavis сказал:

Куплю для поливу з доставкою по київській області)) 

Пишіть в особисті.

• Лайк 1
Посилання на коментар

В 15.05.2026 в 12:46, smotesko сказал:

У мене на дачі таке працює:

Інвертор SRNE 1.5kW 12V + акумулятор LiFePO 100Ah.

Насос в криниці, на ньому написано 800W. Без плавного пуску інвертор вимикався в захист при старті насоса. 

З отим дешевим плавним пуском з аліекспресу – насос спокійно запускається. При цьому інвертор живить ще газовий котел, насос теплої підлоги, та інтернет.

А "отот дешёвый пп з Али" это аналог Скадовского что выше фотка была или какой другой?

Посилання на коментар

Панове, підкажіть по комплектах заземлення. Який вибрати? Бувають з нержавійки, обміднені, оцинковані. Яка глибина? В мене підземні води десь на глибині 6 метрів.

Посилання на коментар

3 минуты назад, sirchyk сказал:

Панове, підкажіть по комплектах заземлення. Який вибрати? Бувають з нержавійки, обміднені, оцинковані. Яка глибина? В мене підземні води десь на глибині 6 метрів.

З нержавійки можно спробувати порахувати. А по глибині вам мабуть не скаже ніхто, крім тих людей які у вашому районі заземлення б'ють. Так там ще й вимірювання проводять після кожного забиття стержня.

Змінено користувачем Energon
  • Лайк 1
Посилання на коментар

3 часа назад, sirchyk сказал:

Мне электрик делал заземление obo betterman

• Лайк 1
Посилання на коментар

В 18.05.2026 в 14:32, smotesko сказал:

Цей. Брав версію SSR-40WA-R1(1.5KW)

Так оно шо по типу частотника ? Иначе как запустить асинхронный мотор

Посилання на коментар

Нет, как бы не по феншую " уменьшает стартовое напряжение на 0–50% и плавно поднимает его до номинальных 220 В за заданное время (от 0 до 30 секунд)" ©

"шимит" прямо по синусоиде, судя из картинок с осциллографа.(Как обычные тиристорные регуляторы)

Змінено користувачем SantehnikPPR100
Посилання на коментар

11 годин тому, dneprstab сказав:

Так оно шо по типу частотника ?

Ні, воно просто ріже синусоіду на шматки. Примітивно, але працює.

Посилання на коментар

В 23.05.2026 в 18:17, Energon сказал:

А по глибині вам мабуть не скаже ніхто

Скаже. У багатьох ліцензованих підприємств є карти опору по місцевостях, в яких вони працюють. Інша справа, що борону закопати набагато простіше, ніж споруджувати професійне заземлення. Хоч, правду казати, для приватного куреня зазвичай роблять найпростіше забивне

Посилання на коментар

Створіть акаунт або увійдіть у нього для коментування

Ви маєте бути користувачем, щоб залишити коментар

Створити акаунт

Зареєструйтеся для отримання акаунта. Це просто!

Зареєструвати акаунт

Увійти

Вже зареєстровані? Увійдіть тут.

Увійти зараз
  • Створити...